Eerste stap naar RFC een bijzonder moeizame.

Zoals de afgelopen week al aangekondigd kregen Fortunafans van een bevriende sponsor 100 kaartjes voor de wedstrijd RFC1 tegen Nec. Eenieder weet dat wij an sich niet ‘de beste vrienden’ zijn met onze Zuiderburen, ondanks dat vele bestuurders vinden dat wij wel prima met elkaar door een deur kunnen. Goed, wie zijn wij om de integriteit en denkracht van onze bestuurders ter discussie te stellen? De schrijvende pers en landelijk pers (o.a.Netwerk) werd dan ook uitgenodigd om samen met ons mee te gaan naar dit bijzondere en ook wel beetje spannende moment.

Precies zoals we gezegd hadden reden een dikke honderd Fortuna Supporters naar de Parkstad. Jong & oud, man en vrouw. Een bonte verzameling van fans die openstaan voor het onbekende. Daar we iets aan de vroege kant waren besloten we eerst een consumptie te gaan nuttigen in onze mogelijke nieuwe thuisstad. Op de markt in Kerkrade was het behoorlijk rustig, zodat we al vrij snel gezellig konden bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. De sfeer was uiteraard een beetje vreemd, want naar een club gaan waar we decennia lang niet welkom waren (de laatste uitwedstrijd tegen roda kregen we zelfs een weekend lang een omgevingsverbod) is toch op zijn minst bijzonder te noemen. Een enkeling kon het dan ook niet laten een rotje af te steken, maar voor de rest bleef het heel rustig. Na een half uurtje wilden we naar het (nu nog geheten) PLS gaan. Tot onze verbazing kwamen er opeens allemaal Me bussen en politie om de hoek. De sfeer sloeg om. Naast de politie die dreigend ging optreden zouden ook enkele Rodafans hun nieuwe ‘medebroeders’ willen aanvallen. Ongehoord! Zo zou Dhr.Frissen het toch niet bedoeld hebben? Zou die decannia lange strijd dan toch nog niet weg zijn?

Na de gebruikelijke pesterijen van de politie aan de burgers (een arrestatie omdat je je paspoort niet bij je hebt) gingen we ontdaan terug naar Sittard. We mochten namelijk van de bestuurders dit weekend niet meer in de Parkstad komen. De eerste stap op weg naar een verbroederde Mijnstreek mag dan ook gerust een moeizame heten. Enfin, er zullen vast nog meer kansen gaan komen in de nabije toekomst….

De place mats konden ons wel bevallen in het centrum van Kerkrade

De terrasjes zaten ook gezellig vol

L1, de limburger, RTL nieuws en Netwerk waren uitgenodigd om te registreren hoe Fc limburg er in de praktijk nu (kan) uit ziet.

zo dus? Dat kan toch niet de bedoeling zijn beste heer Frissen?

Dit ziet er ons inziens dan ook al beter uit

een grapje moet kunnen…zijn we toch samen: FSc op de Rodahal 🙂