Fortuna wacht cruciaal duel in titelstrijd

Na vier achtereenvolgende nederlagen wist Fortuna eindelijk weer eens één puntje te pakken. Tegen subtopper SC Telstar werd 1-1 gelijk gespeeld. Aanstaande vrijdag wacht NEC, dat op de tweede plaats van de ranglijst staat. De ploeg uit Nijmegen staat vier punten voor op ons Fortuna. Bij winst is Fortuna dus helemaal terug in de titelstrijd, bij verlies vergroot NEC het gat met Fortuna naar zeven punten. Net als Fortuna lijkt NEC in een vormcrisis te verkeren. In de laatste vijf duels won NEC er slechts twee. De trainerswissel die in de winterstop in Nijmegen heeft plaatsgevonden, lijkt geen positief effect te hebben gehad op de spelersgroep. Echter, NEC is in eigen huis ijzersterk. Alleen Helmond Sport en FC Emmen wisten één puntje te pakken in Nijmegen. De overige thuisduels werden allemaal gewonnen.

Eerder dit seizoen won NEC de topper tegen Fortuna met 1-2. Destijds kreeg Fortuna in de slotfase meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. In 2014 troffen Fortuna en NEC elkaar ook in de Jupiler League, de Nijmegen Eendracht Combinatie won met maar liefst 5-1. Aanstaande vrijdag gaat Fortuna gesteund door een goed gevuld uitvak (uitverkocht?!) op bezoek in de Goffert. Worden de titelkansen van Fortuna definitef verpest? Of keert Fortuna helemaal terug in de strijd om het kampioenschap?

NEC

Afgelopen vrijdag was MVV met 4-1 te sterk voor de ploeg van Pepijn Lijnders. De frustratie bij de NEC supporters zal al diep, en dat kwam tot ontploffing na afloop van de wedstrijd. Onder andere de toiletten van de Geusselt en de ruiten van de spelersbus moesten eraan geloven. De kans bestaat dat trainer Lijnders gaat ingrijpen en enkele wijzigingen in de opstelling gaat doorvoeren. Zo keert talent Kadioglu mogelijk terug in de basiself. Verwachte opstelling NEC: Delle, Heinloth, Golla, van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Breinburg, Kadioglu; Rayhi, Braken, Groeneveld.

Fortuna Sittard

De trainerswissel bij Fortuna heeft vrijdag tot enkele wijzigingen in de opstelling geresulteerd. Waar doorgaans Essers back-up was in het centrum van de verdediging, was het nu Heerings die de geschorste Schuurs verving. Vrijdag zal Schuurs terug keren in de basis. Dianessy lijkt zijn basisplaats kwijt te zijn, hij werd vrijdag vervangen door Cantwell. Na een moeizame eerste helft bewees Cantwell in de tweede helft zijn waarde. Bovendien werd de Norwich-huurling door jullie verkozen als MVP van de wedstrijd. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Braun, Schuurs, Dammers, Pinto; Saddiki, Smeets; Semedo, Cantwell, Askovski; Stokkers