Fortuna wacht op toestemming KNVB en Fitland

Alom steun voor Fernando Ricksen en zijn gevecht tegen ALS

Voetbal brengt het beste naar boven in mensen en organisaties.  Rondom de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen volgen enkele belangrijke activiteiten. 12 vrijwilligers zamelen in en rondom de toegangspoorten geld in voor de Stichting ALS na het vreselijke nieuws rondom clubheld Fernando Ricksen. Aan de hoofdingang worden bussen geplaatst voor een persoonlijke boodschap van u aan Fernando. De organisatie van deze geweldige acties ligt in handen van John van Bommel en Harald Janssen. Men laat Fortuna SC weten dat direct na de wedstrijd het totaalbedrag welke opgehaald is bekend gemaakt zal worden.

Fortuna Sittard wilt uiteraard niet achter blijven. Fernando Ricksen betekent namelijk heel veel voor onze club. Noem het een eerbetoon aan de voormalig speler of een schreeuw om hulp en aandacht voor de strijd tegen ALS. Thuis tegen FC Dordrecht wenst de Limburgse BVO éénmalig aan te treden in thuistenues met Stichting ALS/Fernando Ricksen op de borst. Een mooie verwijzing naar de online inzamelactie welke inmiddels reeds ongeveer 700 euro aan donaties heeft mogen ontvangen.

De shirts zullen worden bedrukt door Maatjes Streetwear en zullen na de wedstrijd thuis tegen FC Dordrecht aangeboden worden op de Fortuna Sittard veiling . Nog zo een klasse initiatief van John van Bommel die het niveau onsterfelijk inmiddels gepasseerd is.

Eén en ander is onder voorbehoud van  toestemming van Fitland (onze shirtsponsor) en de KNVB. Voetbal brengt echter het beste naar boven, bij fans, bestuurders sponsoren en instanties. We hopen dan ook op een formaliteit want het gevecht tegen ALS verdiend alle aandacht en financiële ondersteuning.

Fernando, jij vocht voor ons. Nu vechten wij voor jou!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen