Fortuna wil huid duur verkopen in Rotterdam

De beroemde laatste fase van de competitie gaat eraan komen. Er dienen nog 10 punten behaald te worden. Uiteraard denkt iedereen dan aan RKC, Venlo en Den Haag uit en PEC thuis, maar erop gokken dat we in die 4 wedstrijden het maximale resultaat zullen gaan halen is op zijn zachtst gezegd “risico vol”. Er zal dus ook resultaat gehaald moeten worden in andere wedstrijden. 

Vorig seizoen wist Fortuna Sittard uit in de Kuip verrassend van Feyenoord te winnen. De kans dat dat dit duel opnieuw gebeurt lijkt op voorhand, gezien de vorm waarin de club uit de Maasstad steekt, een heel stuk kleiner, maar is natuurlijk altijd aanwezig.

Coach Sjors Ultee kan niet beschikken over de geschorste Branislav Ninaj en dat betekent wat gepuzzel in defensief opzicht. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Grégoire Amiot, Wessel Dammers, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Alex Carbonell, Amadou Ciss en Mark Diemers. Hiermee staat er dus geen echte spits in het elftal en wordt er ingezet op de lopende spelers vanaf het middenveld.

Feyenoord staat zaterdag bij het competitieduel tegen Fortuna Sittard stil bij het overlijden van oud-speler en materiaalman Carlo de Leeuw. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut lang geapplaudisseerd en het team speelt met rouwbanden. Feyenoord kan  geen beroep doen op Nicolai Jørgensen. De spits heeft een teenblessure en ontbreekt net als tegen PEC Zwolle in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Dit geeft Róbert Bozeník de kans op zijn basisdebuut.  Advocaat meldde ook dat Eric Botteghin en Oguzhan Özyakup net als Jørgensen ontbreken tegen Fortuna Sittard.

Feyenoord is in de Eredivisie al ongeslagen sinds 27 oktober, de club staat inmiddels derde in de Eredivisie. Fortuna Sittard wist geen van de laatste twintig uitwedstrijden in de Eredivisie winnend af te sluiten en wist in elf van die duels niet tot scoren te komen; de laatste uitzege van Fortuna in de Eredivisie werd geboekt op bezoek bij Feyenoord (0-2 in december 2018).

We wensen alle meegereisde fans en sponsoren een heel fijne wedstrijd en voor de carnavalisten in Sittard, zij kunnen de wedstrijd op een groot scherm in café het Hophuys kijken (markt Sittard), ben er wel op tijd, want vol is letterlijk vol! Kom op Fortuna!

Geef een reactie