Fortuna wil knallen tegen Dordrecht

Limburgse BVO gebrand op een stunt tegen koploper Jupiler League

Fortuna Sittard tegen FC Dordrecht is niet zomaar een affiche. De wedstrijd in de Jupiler League lijkt op voorhand een zeer spectaculaire wedstrijd te worden. Onze club doet er alles aan om de negatieve spiraal van supportersaantallen te doorbreken. Zo is er een signeersessie met Fernando Ricksen (Vechtlust, 18.30 uur – 19.30 uur, supportershome) en heeft men afgelopen dagen honderden extra kaarten weten te verkopen via een uitgekiende als ook voordelige actie.

Neem daarbij het gegeven dat Fortuna Sittard in eigen huis goed voetbalt en het iedere tegenstander lastig kan maken. Ook dus tegen FC Dordrecht, de terechte koploper en winterkampioen van de Jupiler League seizoen 2013-2014. Zelfs een nederlaag tegen Fortuna Sittard doet hier niks aan af. FC Dordrecht staat na 17 gespeelde wedstrijden namelijk 7 punten voor op de andere kampioenskandidaten deze jaargang: Sparta Rotterdam en Willem II. Kortom: onze tegensatnder van vrijdag is een geweldige ploeg met veel kracht, snelheid en voetballend vermogen. We mogen onze vrouwe Fortuna borsten nat maken.

Eén van de smaakmakers aan Dordtse zijde is Yoel van Nieff. Een huurling van FC Groningen die in de 17de speelronde FC Eindhoven persoonlijk velde door het scoren van 3 doelpunten.  Hiermee bracht de 20 jarige zijn seizoenstotaal op 6. Hiermee is hij geen topscoorder van het kampioenwaardig elftal van trainer (en voormalig topscoorder) Harry van den Ham. Dit is namelijk nog steeds een andere huurling: Giovanni Korte. De spits van ADO den Haag die in Sittard zal ontbreken vanwege een blessure aan het sleutelbeen.

Een mooi en goed voetballende ploeg en dus een leuke tegenstander voor Fortuna Sittard en niet te vergeten, de supporters. Trainer Wil Boessen  van Fortuna Sittard zal deze tegenstander met veel inzet en een open vizier gaan bestrijden. Komende vrijdag mist onze oefenmeester Timothy Dreesen, Fatih Turan en Niels Vets. Achter het meespelen van Patrick NKoyi staat een vraagteken. Onze topscoorder lijkt sowieso niet fit genoeg om in de basis te starten.

Mogelijke opstelling:

Kaya

Hendrickx – De Boer – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Vankan – Zennaro

Amoah – Nepomuceno

Het gevaar aan Sittardse zijde zal met name moeten komen van Gevaro Nepomuceno. De aanvaller ontwikkeld zich dit seizoen erg goed en is niet meer weg te denken uit de basiself. Met zijn snelheid en weergaloze techniek is de 21jarige een publieksspeler pur-sang. Een speler waarvoor je naar het stadion komt en dat is precies wat Fortuna Sittard hoopt dat zal gebeuren. Twijfel niet en neem uw buurman bij de arm: samen zijn we sterk en kunnen we FC Dordrecht een pak slaag geven die men in Rotterdam en omgeving zal voelen.

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Verboomen. Locatie: Offermans-Joosten stadion, de wedstrijd begint om 20.00 uur. De signeersessie van Fernando Ricksen om 18.30 uur.

It’s showtime!

Nawoord: vorig seizoen wist Fortuna Sittard met 3-1 te winnen van FC Dordrecht. Doelpuntenmakers aan Sittardse zijde Rajcomar, Voorn en NKoyi.

Klik hier voor uw donatie aan ALS/Fernando Ricksen

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen