Fortuna wint op basis van pure passie!: 2-1

Wat gaan wij lekker de winsterstop in. Semedo scoort in de tweede minuut van de extra speeltijd en zo wint Fortuna Sittard met 2-1 van RKC Waalwijk. In de eerste helft waren Stokkers voor RKC en Polter voor Fortuna nog trefzeker.

Het venijn zat in de slotfase van beide helften. De emoties liepen op slag van rust even hoog op. Sebastian Polter werkte een voorzet van Lazaros Rota, die Zian Flemming nog als tussenstation had, tegen de touwen. Assistent-scheidsrechter Rob van de Ven vlagde niet. Tot woede van doelman Kostas Lamprou en trainer Fred Grim, die aan buitenspel dachten. De laatste kreeg voor zijn protesten zelfs geel.

Na de rust kwam met Emil Hansson  in de ploeg. Hij verving de teleurstellende Mats Seuntjens.  Fortuna kreeg de beste kansen in de fases dat er wel gevoetbald werd. Polter kopte na voorbereidend werk van Flemming vrij voor het Waalwijkse doel over.  Twee minuten in extra tijd kwam Lamprou uit zijn doel bij een doorbraak van Semedo. Hij ging toch weer terug en was kansloos op diens inzet, 2-1……….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!