Gedreven Fortuna veegt Emmen van de mat

De thuiswedstrijd tegen Emmen moest het worden.  No excuse. Fortuna Sittard had namelijk een moeilijke reeks aan wedstrijden gespeeld die niet alleen weinig punten hadden opgeleverd, het vertoonde spel was ook belabberd.  De teamspirit die nodig is om het verschil te maken ontbrak. Iets waar de technische staff in de aanloop van de degradatiekraker dan ook flink op hamerde. Er zou en moest gevochten worden!

Deze spirit heerste echter niet alleen onder spelers. De fans hadden met elkaar afgesproken dat ze in de komende duels er ook een schepje bovenop zouden gaan doen. Thuis tegen Emmen pakte de sfeertribunes eens lekker uit. Gewoon old skool staan en zingen. Gas erop.

Deze twee werelden van spelers inzet en supporters steun kwamen in de eerste minuut al bij elkaar. Diemers werd door de Old Skool HK eens flink aangemoedigd bij het nemen van de eerste corner van de wedstrijd en nog geen minuut later trilde het netje en barstte het stadion uit haar voegen. 1-0. Wat een heerlijk begin van deze belangrijke wedstrijd.

Emmen speelde vervolgens redelijk verzorgd voetbal en probeerde via de bij Fortuna Sittard altijd open liggende vleugels de bal de zestien in te pompen. Een tactiek die aardig uitpakte en al met al veel balbezit opleverde, maar ook weinig echte kansen opleverde. Het centrale duo Heerings-Ninaj stond dit keer (remember de graafschap uit!) scherper te verdedigen. Eigenlijk was er maar 1 “kopballetje” dat er gevaarlijk uitzag. Niettemin, thuis tegen Emmen hoop je dat de tegenstander op de eigen zestien wordt klemgezet en daar was geen sprake van.

Waar wel sprake van was , was dat de spitsen van Fortuna op scherp stonden. Halverwege de eerste helft werd Semedo in de box vrijgespeeld en die haalde onverwachts hard uit en knalde met een bekeken schot in de korte hoek de 2-0 binnen. Het was het sein voor de fans om naast de nooit aflatende steun ook eens breed uit te gaan lachen.  Het door de fans van Emmen gebruikte “janken in de bus”  klonk  licht euforisch door het stadion. De feestvreugde werd echter nog groter toen kuitenbijter en kilometervreter Smeets zijn man uitspeelde en de bal op het hoofd van de spits van Fortuna deponeerde. Novakovich maakte er gretig gebruik van en plaatse met een technisch briljante kopbal de bal achter de verbouwereerde Emmen doelman: 3-0. De wedstrijd was gelopen.

In de 2e helft waren er nog drie opvallende zaken. De eerste was natuurlijk de afgekeurde goal van Diemers. Het is moeilijk te zeggen, maar we kunnen wel stellen dat zonder de VAR niemand had getwijfeld over de geldigheid van het fraaie doelpunt. Het 2e opvallende was dat de scheids geen rood wilde geven voor het neerhalen van een doorgebroken speler en het 3e opvallende was dat Fortuna eindelijk zakelijk speelde. Ballen werden de tribune ingerost en de lange bal werd op het natte veld veel vaker gespeeld dan het normale korte tik spel.

Fortuna won dus de zeer belangrijke wedstrijd tegen Emmen in een sfeervol stadion. Een prachtige dag voor iedereen met een geel-groen hart!  Nog minimaal twee overwinningen lijken nodig om veilig te zijn. Nac en Den Haag staan daarvoor in de sterren geschreven, maar waarom zou ook Willem II uit geen punten kunnen opleveren? Fortuna SC is in ieder geval overtuigd dat we er met een vol uitvak moeten kunnen zitten en zal een korting voor haar leden geven , zodat het uitvak zal uitpuilen met fanatieke  Fotunezen!  Op naar Tilburg, op naar nog een jaar Eredivsie voetval in Zuid limburg!

Foto’s met dank een Leo Everard!

Geef een reactie