Geflatteerde nederlaag: 0-5

Met VVV Venlo kwam vrijdagavond 4 december 2015 één van de Nederlandse grondleggers van het betaalde voetbal naar Sittard. Met de derbywinst eerder deze week tegen MVV Maastricht in het geheugen mochten de 2.000 aanwezige Fortuna Sittard supporters hopen op een nieuwe overwinning van de groen-gelen uit Sittard-Geleen. De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV Venlo eindigde echter in een ontluisterende 0-5 nederlaag.

Voor aanvang van de wedstrijd werd en stevig gespeculeerd over de kansen van de thuisploeg tegen hoogvlieger VVV Venlo.  Kwalitatief een mindere selectie, maar inzet en strijdlust zijn in de Jupiler league een belangrijk wapen. En ja, in Maastricht leidde dit tot een prachtig resultaat. Omdat a.i. trainer Jeffrey Kooistra niet de beschikking had over Jordie Briels (geschorst), Tim Janssen en Raymond Fafiani (beide geblesseerd) kwam onderstaande basiselftal het veld op.

Kaya

Dengering – de Regt – Janssen – Schroyen

Saddiki – Mares-  Mert – Loen

Hutten – Lekesiz

Reserves: Daniels, Vlijter (61), Roumen (46), de Man, de Moor, Ospitalieri en Vankan (79).

In de selectie mist u de namen van Ter Borgh en Moro, twee spelers welke in de basis zouden starten. De spelers hadden autopech zo blijkt. En ja, het woord amateurisme is toch het eerste wat in me opkomt.

Een complete Limburgse achterhoede, het centrale duo zelfs Venloos. Zo zag ook Ben van Dael welke deze wedstrijd gewoon assisteerde als assistent van VVV Venlo. De naam van onze nieuwe trainer lag deze week op een ieders lippen. Communicatief goed, analytisch sterk. Een kenner van de Jupiler League. Hedenavond nog in dienst van onze tegenstander, dat dan wel. Hoe gek moet het geweest zijn voor de 50jarige oefenmeester welke als assistent ervaring opdeed onder Maurice Steijn, Ton Lokhoff, Rene Trost, Glenn de Boeck en Wil Boessen.

Gesteund door de Tifosi groep vanaf Noord trok Fortuna Sittard vanaf aanvang van het treffen ter strijde. Het duurde niet lang vooraleer scheidsrechter Bax voor het eerst mocht fluiten voor een overtreding. Iets wat hij in de 4 de minuut echter naliet toen Fortuna Sittard speler Youri Loen op het middenveld op zijn knie werd geraakt. In de daarop volgende aanval viel de 0-1. Een scrimmage met een hoog comedy capers gehalte. Dennis Dengering kreeg de eigen goal op zijn naam waarbij het leer daadwerkelijk wel de lijn passeerde.

Niet veel later lag de 0-2 ook al in het netje. Een mooie aanval van de Venlonaren werd door Vita van Crooy verzilverd met een gepaste schuiver. Over en uit, en dit na 7 minuten spelen. Het was niet dat Fortuna Sittard niet probeerde. Met name in het tweede kwartier van de wedstrijd was de Limburgse thuisploeg de betere. Yoeri van Loen kreeg twee goede kansen, terwijl zijn indraaiende vrije trappen ook voor het nodige gevaar zorgde. De aansluitingstreffer bleef uit en toen VVV Venlo vlak voor de theepauze de 0-3 binnenschoot (Gianluca Nijholt) was de angel uit de wedstrijd.

In de 2 de helft solliciteerde Roel Janssen nadrukkelijk naar een rode kaart en zagen we oud-Fortunees Quin Kruijsen invallen aan Venlose zijde. De einduitslag van deze wedstrijd werd uiteindelijk 0-5. Zwaar geflatteerd want de penalty welke Venlo kreeg in de 71 ste minuut was een lachertje. Desalniettemin een terechte overwinning voor VVV Venlo welke op alle fronten de betere bleek deze voetbalavond.

Fortuna Sittard kan komende week haar wonden likken met Ben van Dael aan het roer. Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd. Nieuwe kansen. Dan komt het goed combinerende en sterk geachte FC Emmen op bezoek. Een wedstrijd welke in het teken zal staan van revanche. De 1-8 nederlaag van vorig seizoen doet nog steeds pijn. Ja, toen had Peter van Vossen al ontslagen moeten worden. Maar goed, dat is een ander verhaal. Payback time. De wedstrijd op vrijdag 11 december 2015 begint om 20.00 uur en dan dus het officiële debuut van Ben van Dael.

Foto’s van deze wedstrijd zijn geschoten door Leo Everard, een amateurfotograaf die graag een centje bijverdiend door het schieten van uw bruiloft, hobby of evenement. Voor meer foto’s van deze wedstrijd verwijs ik u graag naar zijn website .

Prettig weekend.

Fortuna SC, Linford