Gloria victis: Eer aan de verslagene

“Eén Gallisch dorpje bleef zich verzetten”.  De webpagina van Fortuna SC is mede gebaseerd op de persiflages en belevenissen van Asterix en Obelix. Als Fortuna Sittard fan behoren we namelijk tot een uitstervend ras van trouwe, loyale, krachtige, nooit opgevende voetbalfans. Samen strijden, samen winnen, samen verliezen. Geen wonder dat de kleine, maar o zo harde kern van Fortuna Sittard elkaars wel en wee ademt. Ware clubhelden fungeren in deze als toverdrank. Voorbeelden te over: John van Bommel, Jo Abelshausen bij tijd en wijle, Wil Meijers, Rene Maessen, Fernando Ricksen, Mark van Bommel en ja zeker ook Martin Masset. Toonbeelden van onverzettelijkheid.

Een clubicoon is ook Ben Dols. De Limburgse reporter van ondermeer Radio Start en L1 radio is niet weg te denken uit de Limburgse huiskamer. Altijd enthousiast, zeer enthousiast! De Limburgse voetballiefhebbers zullen het dit seizoen echter zonder de in Geleen geboren en getogen Fortunees moeten stellen. Ben Dols is om in sporttermen te blijven, dit verdere seizoen uitgeschakeld. Dit tot grote frustratie van de radioverslaggever zelf: “Een gecompliceerde voetbreuk, gevolgd door operatie en revalidatie, voorlopig geen Fortuna of andere sportwedstrijden voor mij. Gezondheid gaat voor natuurlijk, maar ik blijf de club volgen!”, aldus een eerste reactie.

Als Fortuna SC, wensen we Ben Dols veel sterkte toe, beterschap en met Gods wil een voorspoedig herstel. Gloria victis, een eerbetoog aan de verslagene.

Namens Fortuna SC, Linford