Grote stap naar doorstart lijkt gezet!

Het geplaagde Fortuna Sittard is na lang sprokkelen erin geslaagd om de financiën op orde te maken. Hierdoor hoopt de voetbalclub haar proflicentie te kunnen behouden.

De jarige (49 jaartjes jong) René ter Borgh, een van de sponsoren van Fortuna Sittard, meldt het goede nieuws als Quote informeert naar de status van zijn leningsgeschil met Jo Abelshausen. ‘Die kwestie is nu opgelost, er zijn voldoende zekerheden gegeven’, aldus de eigenaar van schoonmaakfirma Ruitenheer, die vervolgens enhousiast vertelt over de redding van Fortuna als gevraagd wordt wat de financiële status is van ‘zijn’ club. ‘Ik ben door Fortuna Sittard geïnformeerd dat de benodigde negen ton sinds donderdagavond binnen zijn, dat is te danken aan een groep lokale ondernemers en de loyale supporters.’

Ter Borgh geeft tevens aan €36.000 te hebben bijgedragen aan het reddingsplan. Nu gloort een goede kans dat de club ook komend jaar weer mag ballen; naar verluidt zou Fortuna de cijfers vrijdag al kunnen overleggen bij de KNVB. Paul van der Kraan, extern adviseur van Fortuna Sittard, wil nog niks bevestigen en sommeert Quote vrijdagmiddag terug te bellen.

Lang zag het er naar uit dat Fortuna Sittard haar laatste officiële wedstrijd had gespeeld. De club moest voor 1 maart een begrotingstekort dichten, en riep daar op het allerlaatste moment zelfs de hulp van Nol Hendriks, gewezen suikeroom van aartsvijand Roda JC, in. Sindsdien verkeerde Fortuna in het voetbalvagevuur.

Begin deze maand werden jaarcijfers ingeleverd bij de KNVB, die deze nog steeds in onderzoek heeft. In afwachting daarvan mag de club het huidige seizoen in de Jupiler League gewoon afmaken. Afspraak daarbij is dat vóór juli duidelijkheid gegeven moet worden over de financiële en sportieve toekomst van de oudste profclub van het land.

Bron: Quote