Heerlijk gezapige opening nieuw seizoen

Het was een”zondag in het Zuiden”, maar dan op woensdag avond, met bijna 30 graden , 1000 toeschouwers, enkele bierkarren en een heerlijke omroeper. Het was de oefenwedstrijd van eredivisionist Fortuna Sittard tegen VV Sittard die eigenlijk natuurlijk niets met een voetbalwedstrijd van doen had. Het was een leuke training waarbij in de eerste helft de nog te vormen basis aan elkaar mocht wennen en in de 2e helft stonden alle anderen in het veld.

Was het dan helemaal niet serieus? Dat wel. De eerste helft probeerder Fortuna Sittard het echt wel.  Er was sprake van een ware stormloop op de VV Sittard goalie de eerste helft , maar het duurde een half uur voordat Fortuna Sittard pas echt op gang kwam. De complimenten hiervoor aan naar de VV Sittard goalie die voortreffelijk keepte!!

Jorrit Smeets opende de score na pakweg 20 minuten spelen, maar niet lang daarna kwam de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte. Vervolgens liep Fortuna vlot uit. Aron Dobos, Djibril Dianessy en Mark Diemers (2x), zorgden nog voor de rust voor een ruime voorsprong.

In de tweede heft scoorde een volledig nieuw B-team van Fortuna snel de 1-6 (Agim Zeka was trefzeker), maar daarna stokte de productie. Het slotakkoord was voor VV Sittard. Een kwartier voor tijd incasseerde Fortuna namelijk de tweede tegentreffer van de avond. Zeven minuten voor tijd scoorde centrale verdediger Patrick Raitanen voor Fortuna, maar haast direct was de thuisploeg nog -erg knullig- trefzeker: 3-7.

Het was een heerlijke sfeervolle avond in Sittard Noord, voor de rest valt er nog helemaal niets te zeggen. Wordt vervolgd!