Helmond Away: Nu dan wel?

Overtuigend voetbal, teleurstellend resultaat.
Na een uur lang goed te hebben gespeeld gaf Fortuna Sittard in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Achilles’29 een 2-0 voorsprong uit handen. Na de pijnlijke 2-4 thuisnederlaag krijgt Fortuna Sittard in Helmond de kans op eerherstel. Tegenstander Helmond Sport is met 4 punten uit 2 duels uitstekend aan het seizoen begonnen. Op de eerste speeldag werd met 1-0 van MVV gewonnen door een vroeg doelpunt van Stanley Elbers en tegen Jong Ajax werd het eerder deze week 1-1.

Ferry de Regt.
Zonder aanvoerder Roel Janssen maakt Fortuna Sittard zich op voor het uitduel met Helmond Sport. De centrumverdediger kreeg in de wedstrijd tegen Achilles’29 een tik op zijn enkel en is niet op tijd fit. Zijn plek wordt  ingenomen door Ferry de Regt. Ook Tim Janssen ontbreekt voorlopig nog in de selectie. De spits is herstellende van een knieblessure die hij opliep in de voorbereiding tegen Spaubeek. De aanvaller staat vermoedelijk nog wel enkele weken aan de kant. Daarentegen staat middenvelder Raymond Fafiani voor zijn officiële debuut. Zijn komst zorgt ervoor dat Jordie Briels als linker aanvaller begint en Muhammed Mert naar de bank verhuist. “We hebben de wedstrijd tegen Achilles teruggekeken”, vertelt assistent-trainer Jeffrey Kooistra. “We verliezen maar spelen tachtig minuten goed. Daar houden we ons aan vast. Tegen Helmond liggen er voldoende kansen voor ons.”

Vermoedelijke opstelling: Kaya, (vrnl) Dengering, de Regt, Mares, Schroijen, ; Ter Borgh, Loen, Hutten, Fafiani ; Lekesiz, Briels

Helmond Sport: Degelijk spel met positieve resultaten.
Helmond Sport speelt  in het thuisduel met Fortuna Sittard in dezelfde formatie als tijdens de eerste twee wedstrijden. Trainer Jan van Dijk is tevreden over de resultaten tot dusverre (1-0 winst op MVV, 1-1 bij Jong Ajax) en gunt zijn ploeg de tijd om verder te groeien. Roel van de Sande (schouderkwetsuur) is nog niet fit genoeg voor een plekje in de wedstrijdselectie. Ook Sam Strijbosch (enkelblessure) ontbreekt. Beiden trainden donderdag wel met de groep mee. Verder is iedereen beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van der Steen, Fecunda, Warmolts, Bjelica, Justiana; Edwards, Visser, El Allouchi; Kerk, Vicento, Elbers

Kaartverkoop. Voor de wedstrijd geldt een verplichte combi regeling. Neutrale toeschouwers kunnen hun kaarten online bestellen: .

Verder is er 1 minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd en is de huis fotograaf van de erkende supportersvereniging Fortuna SC niet welkom in Helmond Sport. De Brabanders eisen dat hij eerst betalend lid wordt van een of andere belangenvereniging. En bedankt.

Fortuna Succes!!!

Kiprich.