Helmond Sport komt op bezoek

Winterstop zit er weer op, aantal weken zonder geelgroene sjaal, zonder ergernis (hoewel..) en zonder vooral Fortuna. Die tijd is weer ten einde en morgen kunnen we weer en mogen we weer. Helmond Sport (voor welke club bende gai….) komt op bezoek in Sittard en zal wellicht op revanche azen voor de nederlaag die het opliep in de openingswedstrijd van dit seizoen.

In een doorweekt natte ambiance wonnen de bezoekers met 0-1 ( doelpunt Jasper Waalkens ) en stond het uitvak in vuur en vlam. Persoonlijk herinner ik me nog de zeer uitgelaten Conneh die maar niet genoeg kreeg van het feestje-vieren voor en met de hondstrouwe aanhang en de geweldige save van topper Kaya op de penalty die we onterecht tegenkregen.

Inmiddels zijn we ruim 5 maanden verder en is de aanhang nog net zo trouw maar is het al weer een tijd geleden dat we in vuur en vlam stonden. Uit bij de Sjengen was er voor het laatst de feestvreugde die we graag zo vaak willen voelen, maar die er dit seizoen zo spaarzaam is. Helmond thuis dan wellicht de mogelijkheid om de tweede seizoenshelft goed te beginnen ??

​In de winterstop bleef het in Helmond redelijk stil. Voor zover bekend werden er geen nieuwe spelers gehaald maar vertrokken er vooralsnog ook geen. In een oefenwedstrijd tegen het belgische Patro Maasmechelen permitteerde zich Helmond zelfs tot twee keer toe een rode kaart, maar won de wedstrijd alsnog. Wel is de lijst van geblesseerden nog redelijk lang te noemen, onder andere Ferry de Regt en Jack Tuyp staan aan de kant. Trainer Jan van Dijk heeft dus ook wat minder opties, maar zal desalniettemin ook een goed begin van de tweede seizoenshelft wensen. Fortuna thuis zou daar wel eens een goed alternatief voor kunnen zijn, gezien de historie dit seizoen.

Hoe de opstelling van de Helmondenaren eruit gaat zien is natuurlijk niet bekend al waag ik me toch aan een gok. Wouter v.d. Steen – Kevin Gomez Nieto, Sven v.d. Kerkhof, Jeffrey van Nuland, Gillian Justiana – Kevin Visser, Juanito Sequeira, Roel v.d. Sande – Charles Kazlauskas, Lars Hutten, Stanley Elbers.

In augustus vorig jaar had Helmond duidelijk de betere en de meerderheid aan kansen maar was het Fortuna die mede door het natte kunstgras en een kolderiek optreden van de keeper van Helmond met de zege geen lopen. Helmond Sport staat de vooravond van deze match op plek 16 met 1 punt meer dan Fortuna en wacht ook al weer sinds 6 december op een volgende winstpartij. Toen werd in eigen huis MVV verslagen met 3-2.

Dan ons eigen Fortuna Sittard. We beleven met zijn allen een rumoerig en roerig seizoen. Daar waar de winterstop een rustperiode zou moeten zijn  is het helaas niet zo geweest binnen de club. Het nakende vertrek van aanvoerder Ramon Voorn, de inmiddels vertrokken Jeffrey Vlug en het geen doorgang hebben van de oefenwedstrijd tegen KVK Tienen zijn hier maar een paar voorbeelden van. Als supporter verlang je naar rust, naar succes en naar eens met 100% plezier gaan kijken naar je cluppie, maar het is de vaste kern wederom niet gegeven tot op heden. Des te meer respect en waardering is er dan ook voor de mensen die elke wedstrijd weer (thuis of uit) er gaan staan en de club toch blijven steunen, al kan een of andere terechte wanklank natuurlijk ook begrepen worden. In de aanloop naar de uitwedstrijd in Kerkrade werden we weer verrast met maatregelen waarmee we wederom een première hebben, eentje waar we met zijn alleen zeker niet trots op hoeven te zijn. Echter was het of dit of helemaal niet gaan……..

Helmond Sport thuis dan, normaal gesproken zou je denken, dat moet kunnen. Zelfs de statistieken geven groengeel de beste kans. De 5 laatste onderlinge wedstrijden werden 2 keer door Fortuna gewonnen en er werd drie keer gelijk gespeeld, dus zou van die kant bezien Helmond een optimale tegenstander moeten zijn om wellicht de eerste thuisoverwinning eens te gaan behalen. De uitgedunde selectie werd wel nog versterkt met Sem de Wit (ex Den Haag/ Almere) die al meerdere weken meetrainde bij Fortuna. Zeer waarschijnlijk zal hij ook meteen in de basis starten. De 18e plek, normaliter Fortuna onwaardig, dient verlaten te worden en daar kan een driepunter morgen heel goed bij helpen.

Fortuna trainde vandaag voor het laatst voor de wedstrijd in Sanderbout. Aldaar was de terugkeer van Jordi Briels op het veld te zien, die nog niet wedstrijdfit â€‹is en nog wel even nodig zal hebben. Hij was een zestal  weken out wegens een scheurtje in een bot in zijn scheenbeen. Ook Dennis Dengering trainde apart en zal morgen niet in de ploeg staan. wie er wel mee doen dan…….hoe kleiner de spoeling, hoe makkelijker de keuze denk je dan. De opstelling blijft gissen en misschien lijkt hij wel hierop : Kaya – Turan, Janssen, Linssen, Kis – Vankan, Ter Borgh, de Wit, Overhof – Conneh, Waalkens. Reserves zouden dan zijn Marveggio, Daniels, Gulpen, Pappot en de Groot. Wellicht dat hier nog iemand van jong Fortuna bij komt  (Watson, van Rijswijk, Bathiri ?)

Voorafgaand aan de wedstrijd organiseert Fortuna haar eigen nieuwjaarsreceptie in de Mark van Bommel zaal. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd maar dient zich wel vooraf (verplicht) aan te melden. Dit kan via deze link .

De wedstrijd begint om 20:00u en zal onder leiding staan van de heer Oostrom. Zijn beide assistenten zijn de heren Brondijk en Adriaans. De heer Puts mag proberen de wissels goed te laten verlopen.

Fortuna SC, Harald