Stokkers symbool voor opmars Fortuna Sittard: 3-0

Zijn naam rolde minutenlang van de overvolle tribunes in Sittard “Stokkers on fire”. Het zou de overige spelers geen eer aan doen om de reeks aan overwinningen alleen op te hangen aan de nog jonge Rotterdammer, maar feit is wel dat sinds de komst van Stokkers in de basis het elftal beter staat en dus ook beter presteert.  Met vlagen is er op het veld de sprankeling, de team prestatie en het kolkende zelfvertrouwen van het uitstekende vorige seizoen te zien.  De aanvallers verdedigen weer mee terug, Diemers en zijn mede middenvelders zetten heel veel druk op de tegenstander zodat de ogenschijnlijk zwakste linie, de verdediging, ontlast wordt. Je verliest samen en je wint samen! Iets dat Stokkers altijd uitstraalt.

In de wedstrijd tegen Heracles zat het Fortuna Sittard niet tegen. In een gelijk opgaand duel viel op een gunstig moment de pingel. Diemers schoot hem blind in dezelfde hoek waar al zijn vorige penalty’s ook feilloos in gingen. Binnenkant zijnet rechts van de keeper. En lekker hard: 1-0.

In Limburg’s best bezochte voetbalwedstrijd was het spel zeer vermakelijk. Fortuna Sittard, met architect Mark Diemers voorop, toverden veelvuldig vlot lopende combinaties op het natuurgras in Sittard. Het resulteerde in overwicht op het veld en daarmee ook kansjes. Een ingestudeerde corner deed in de 30e minuut de rest. Fin Stokkers liet zien dat die messcherp is en won zeer effectief zijn persoonlijk duel en liet het net trillen: 2-0. Het gejuich van de Ricksen side moet het volle uitvak (top van Almelo!!) pijn hebben gedaan, want de nummer 4 van de eredivisie speelde niet goed genoeg om die twee goals nog te compenseren.

Na rust speelde Fortuna Sittard wellicht nog effectiever. Het creëerde een handvol goede mogelijkheden en doelpogingen. Semedo, Stokkers en Diemers hadden  de beste kansen, maar het was de belg El Messaoudi die op prachtige wijze de wedstrijd definitief in het slot gooide. Met een bekeken schuiver liet hij de keeper volledig kansloos: 3-0.

Hiermee heeft Fortuna Sittard nu 16 punten. Zogenoemde kenners hebben altijd de grens van 34 punten in gedachten om niet te degraderen. Dan zitten we dus al op bijna op de helft van de benodigde punten, met nog 21 wedstrijden te gaan!  Meer optimistisch geformuleerd, we staan op vier punten van plek 4, de plek die recht geeft op Europees voetbal. haha. Vergeet aub deze laatste zin. De koers onder Isitan Gun heeft ons heel veel goeds gebracht, veel meer dan menigeen had durven te dromen, maar laten we voorlopig positief reëel blijven in Sittard… en genieten..yesss

Foto’s met dank aan onze huisfotograaf Leo Everard!