Home is where the Heart is!

De thuiswedstrijd tegen MVV-Maastricht is voor vele duizenden stadionbezoekers helaas een drama geworden. We zijn verontwaardigd! Toch willen net WIJ laten zien dat het anders kan. De verzamelde supportersgroepen organiseren dan ook voor de aanstaande thuiswedstrijd op zaterdag 26 oktober tegen Achilles een kleurrijke en vreedzame voettocht naar het stadion. We noemen het de ” Fans For Justice” tocht.

Alle Fortuna Fans en/of voetballiefhebbers in Limburg zijn dan ook van harte uitgenodigd. We willen bij deze graag expliciet benadrukken dat de hele familie welkom is. Kinderen, grootouders, senioren, gehandicapten, allochtonen, rijk en arm..iedereen is van harte welkom.

In prima overleg met de gemeente Sittard-Geleen,  Politie Limburg , Fortuna Sittard en de supporters-organisatie (met name FortunaSC/CFS) is dan een draaiboekje samengesteld. De organisatie verzoekt alle deelnemers met klem zich hier aan te houden:

1. De doelstelling is overduidelijk: we willen vreedzaam aandacht vragen voor het onrecht dat ons is aangedaan en het statement afgeven dat stigmatisering van de voetballiefhebber in de media eens moet stoppen. Wij zijn en willen niet als criminelen worden neergezet. Eenieder wordt dan ook verzocht of Fortuna Sittard minded kleuren /banners / doeken en/of “Watching Football is not a Crime” te dragen.

2. Voor aanvang van de tocht is het bij de Brand Taveerne (BT) mogelijk je handtekening te zetten onder een petitie tegen politiegeweld op voetbalsupporters. Doe dat, het helpt ons een luidere stem bij de politiek en media te krijgen!

3. De tocht zal starten vanaf de BT op signaal van de organisatie, naar verwachting rond 17.15 uur . Het café is uiteraard al eerder open. De gehele groep zal lopen achter het speciaal daarvoor gemaakte geel-groen spandoek. Alleen fotografen kunnen tijdelijk even voor dat doek lopen, verder blijven alle deelnemers achter het doek. De organisatie verzoekt met name gezinnen vooraan te lopen. In het midden van de groep zal de CFS/Genk/Youth groep lopen (achter de nieuwe vlag van Sittard-Genk).

4. De regie van het lopen ligt geheel bij de organisatie van de tocht (Remco, Sander, Ruud, Marc, Mark). De route is “Geerweg-Poststraat-Kruising Bergerweg-Europaboulevard-Helsinkistraat-Parijsboulevard.” De politie laat de regie primair -mede op verzoek van de organisatie- aan de supporters over. We zullen dus in een lint achter het doek lopen over de gehele breedte van de weg. Er zullen vier verkeersregelaars (stewards van Fortuna Sittard) het verkeer voor en achter de groep regelen, daarnaast ondersteunen zij ons bij het oversteken van de kruispunten. Er dient altijd netjes met het verkeer rekening gehouden te worden en dus dienen uiteraard ook de instructies van de begeleiders opgevolgd te worden.

5.  Er zal (uiteraard) geen ME en/of (nauwelijks) politie (zichtbaar) aanwezig zijn. Ten behoeve van de veiligheid van alle deelnemers en passende in het thema van de tocht is al het vuurwerk (van knal tot rook) geheel verboden . Laat aub ook flessen en glazen achter bij de BT. Bij overtredingen van de regels zal de organisatie je “tamelijk stimulerend” aanspreken, mocht dit niet helpen schakelen wij zelf -de beperkt aanwezige- politie in. Wij hebben echter het volste vertrouwen dat dit helemaal niet nodig is!

6. De aankomst wordt verwacht tussen 18.00 en 18.15 uur . Eenieder kan dan in zijn eigen tempo naar het supportershome of naar de ingangen op Noord, Oost, etc. Het tekenen van de petitie tegen voetbal geweld zal ook in het stadion kunnen. Vermoedelijk zullen rondom de catering punten, supportershome en fanshop de petitiebladen liggen. Teken deze!

We willen ook graag de Burgemeester, Wethouders en Raadsleden van Sittard-Geleen vragen hun medeleven te tonen met de slachtoffers die door politiegeweld in hun stad zijn gevallen. Deelnemen betekent niet dat je de politie niet steunt. het geeft wel aan dat de politiek betrokken is en meeleeft met de slachtoffers. Tussen de mensen staan doe je in een democratie immers niet alleen voor de verkiezingen. Ook willen we media vragen deel te nemen. L1 en DdL zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het bestuur van de FortunaSC. Die zullen de vraag dan naar de juiste personen in de organisatie leiden. Wij wensen alle voetballiefhebbers een fantastische dag!!!!!

SAMEN laten WIJ zien wat RESPECT is.

Namens de organisatie, Remco, Marc, Mark, Ruud en Sander