Tot 6 april geen eredivisie voetbal meer

Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast vanwege het coronavirus. De duels in de eredivisie, de eerste divisie en de interlandwedstrijden van het Nederlands elftal zijn tot 1 april geschrapt. Ook alle amateurwedstrijden gaan niet door. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen kondigde het kabinet donderdag aan dat evenementen met meer dan honderd toeschouwers deze maand geen doorgang kunnen vinden. De KNVB besloot daarop om alle wedstrijden af te gelasten.

De wedstrijd van ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard gaat daardoor Vrijdag niet door. Op het moment van schrijven gaan we ervan uit dat dit duel in de toekomst wordt gespeeld en dat de aangekochte (bus) tickets dan gewoon geldig zijn.  Maar een definitief besluit kunnen we pas nemen en communiceren als duidelijk is of en hoe deze wedstrijd wordt ingehaald. Ook de thuiswedstrijd tegen PSV en de uitwedstrijd naar Twente gaat niet door.

Consequenties voor de competitie.
Wat de consequenties zijn voor de competitie is op moment van schrijven niet duidelijk. “We blijven de overheid volgen, daar zit de deskundigheid. Daarnaast willen we zo lang mogelijk met publiek spelen”, zei algemeen directeur Eric Gudde woensdag na een overleg tussen de KNVB en alle clubs uit het betaalde voetbal. “We hebben de competitie in drie fases opgeknipt: de wedstrijden vóór de interlands, de wedstrijden na de interlands en de laatste wedstrijden, die hoe dan ook tegelijkertijd gespeeld worden.”

Gudde sluit niet uit dat er de komende weken verschuivingen gaan plaatsvinden. “We kunnen in de tweede fase tegen de grenzen van het onmogelijke aanlopen. Dan gaan we wellicht ook zonder publiek spelen. In de laatste speelrondes kunnen we schuiven, maar dan is de prijs dat we de play-offs halveren, dus dat er één wedstrijd wordt gespeeld in plaats van twee.

Mogelijk dat er uit onverwachte hoek hulp gaat komen voor de competitie planning van de KNVB. Het EK lijkt namelijk mogelijk verplaatst te worden, zodat de landelijke competities kunnen uitlopen.

UEFA en EK.
De UEFA is voornemens om volgende week dinsdag tijdens het topoverleg aan te kondigen dat het EK van komende zomer wordt verplaatst naar 2021. Dat beweert althans het Franse L’Equipe. Ook zullen de Champions League en Europa League worden opgeschorst, zoals verscheidene Europese media eerder al meldden

Geef een reactie