It’s D-Day: Winnen op Zwolle !

De tijd van relativering is voorbij. “Ja”, het is duidelijk dat het nieuwe team aan elkaar moet wennen. “Ja”, het is duidelijk dat er leiderschap gevraagd wordt van de dragende spelers. “Ja”,  het is duidelijk dat er ergens iets aan chemie ontbreekt tussen de technische staff en de verantwoordelijke(n) voor het scouten en aantrekken van nieuwe spelers en “ja”, het is duidelijk dat we relatief zware tegenstanders hebben gehad. Maar al die waarheden ten spijt, tegen Pec Zwolle moet er thuis gewonnen worden. Dat is het enige dat telt!

Trainer Kevin Hofland is het met deze conclusie hardgrondig eens. De Limburger is ervan overtuigd dat het goede spel dat Fortuna af en toe op de mat legt uiteindelijk beloond zal worden met punten. “We snakken ernaar, de jongens snakken ernaar. We zijn op zoek naar loon na werken. Als we laten zien wat we kunnen dan ga je jezelf belonen.”

Trainer Kevin Hofland vindt dat zijn team te laag staat en vindt dat er veel meer in het vat zit. “We staan inderdaad veel te laag. We mikken voor dit seizoen op de twaalfde plaats en ik ben er nog steeds van overtuigd dat dat erin zit met deze groep”, vertelt Hofland aan De Telegraaf. “Dat hebben we ook al in sommige wedstrijden laten zien. Alleen moet je realistisch zijn: op dit moment zitten we in een heel andere situatie en daar moeten we eerst maar eens uit zien te komen.”

Fortuna Sittard kreeg vorig weekend nog de complimenten over het spel tegen Ajax maar verloor wel met 5-2. De ploeg staat met 2 punten onderaan in de eredivisie. Doelman Yanick van Osch laat tegenover Fortuna Sc Tv weten (klik hier voor dat interview) dat de druk inderdaad gevoelsmatig toeneemt. “Ja, er is wel druk. Maar dat is niet erg. Ik ben gewend om met druk om te gaan. Bij PSV was er ook altijd druk. Maar het zou wel lekker zijn als we vrijdag kunnen zorgen voor een omslag.” PEC Zwolle staat op dit moment 11de en verloor vorig weekend van FC Twente met 1-5.  Van Osch: “Het is voor ons een uitgelezen kans om vertrouwen op te doen en te winnen.”

Pec Zwolle: Bijkomen van de tik tegen Twente.
De belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe wil PEC-trainer John Stegman het duel van vrijdagavond met Fortuna Sittard (20.00 uur) niet noemen. Al beseft hij wel dat winst de nodige lucht geeft. ,,Want dan blijf je in de middenmoot staan.”  De nederlaag van zaterdag tegen FC Twente (1-5) dreunde nog even door, afgelopen weekeinde.  Maar Stegeman wil niet van een crisis spreken. ,,Zeker niet. Op de wedstrijd tegen PSV na vind ik dat we dit seizoen met z’n allen prima voor de dag zijn gekomen. En vergeet ook niet: we staan elfde.

Opstellingen beide teams:
Pec Zwolle: De kou met Lam is na een goed gesprek inmiddels uit de lucht. De aanvoerder, de vervanger van de nog altijd geblesseerde Bram van Polen, speelt dan ook gewoon tegen Fortuna Sittard. Verder kan Stegeman weer beschikken over Kenneth Paal die lange tijd niet fit was. Omdat hij deze week pas voor het eerst heeft meegetraind, begint de linksback alleen nog wel op de bank. Daar staat tegenover de afwezigheid van Slobodan Tedic (enkel) en Pelle Clement (lies).

Vermoedelijke opstelling Pec Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Lam, Nakayama; Strieder, Reijnders, Huiberts; Leemans, Ghoochannejhad en Pherai. 

Fortuna Sittard: Seuntjens en ook Roel Janssen trainden deze week apart, maar waren er donderdag weer bij op de afsluitende training. „Vooral in het geval van Mats hadden wij daar ook niet op gerekend. Het is natuurlijk even afwachten hoe het morgen is, maar er is een goede kans dat ze fit zijn.”  Bij de Sittardenaren kwam bovendien iedereen goed door de coronatest waardoor Hofland nauwelijks problemen kent in aanloop naar het duel met PEC.  Wat het systeem gaat worden is nog niet duidelijk: 4-3-3, 4-4-2 of  in een 5-3-2 systeem

Vermoedelijke opstelling: Van Osch, Rota, Angha, Rienstra, Jach, Cox, Tekie, Smeets, Flemming, Seuntjens en Polter

Geef een reactie