Jeffrey Vlug sloopt Jong PSV: 2-1

Fortuna Sittard – Jong PSV = 2-1

De allerlaatste strohalm en belangrijker dan ooit dan ook stond het resultaat van de wedstrijd centraal. Voor de thuisploeg althans, want als bekend veronderstelt speelt Jong PSV dit seizoen voor de niet. De druk om te moeten presteren dan ook bij de Limburgse thuisploeg. Een gevaarlijke combinatie want elke keer dat Fortuna Sittard moet, loert een deceptie om de hoek.

Trainer Wil Boessen koos hedenavond voor een verrassende  basisopstelling zonder Franco Zennaro. Deze week werd bekend dat de middenvelder in de belangstelling staat van diverse gerenommeerde ploegen in Nederland en Italië. Toeval? Ook Gevaro Nepomuceno en Sjoerd Linssen niet in de basis. Deze week vielen harde woorden in de kleedkamer. Wie zal het zeggen.

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – De Boer – Briels

Khalouta – N’Koyi

Om 20.00 uur het fluitje van de debuterende scheidsrechter Erwin Blank en de eerste de beste kans van de wedstrijd was meteen raak. Het gejuich op de hoofdtribune van enkele meegereisde familieleden van Jong PSV. Het waren namelijk de Eindhovenaren middels Alex Schalk die de 0-1 wisten binnen te prikken.

Fortuna Sittard echter niet van de leg. Het was middenvelder Jeffrey Vlug die binnen 5 minuten na aanvang de score weer gelijk wist te trekken. Een prachtig geplaatste vrije trap in de lange hoek: 1-1. Met Jeffrey Vlug hebben we meteen de uitblinker van de wedstrijd benoemd. De Rotterdammer stond namelijk ook aan de basis van de 2-1 en de overwinning van Fortuna Sittard. Een fijne steekpass van Patrick N’Koyi, de verfijnde voorzet van Jeffrey Vlug en de zweefduik van Ramon Voorn betekende de 2-1. Een prachtige goal. Na 24 minuten al 3 doelpunten en een waar spektakel in het Offermans Joosten stadion.

Niets leek een ruime overwinning in de weg te staan. Niets? Nou ja, bijna niets dan want na een half uur spelen de wissel Patrick N’Koyi voor Gevaro Nepomuceno. Beide spelers vertrekken op het eind van het seizoen naar Petrolul, maar daar houdt elke gelijkenis wel op deze vrijdagavond. De lichtgeblesseerde N’Koyi speelde geweldig als aanspeelpunt en kende enkele geweldige individuele acties. Een topvoetballer. Invaller Nepomuceno zonder beleving. Twee verschillende spelers, laten we het daar maar bij houden. Met de wissel verdween echter de angel uit de Fortuna aanval en was het tot de rust tenenkrommend kijken naar een  Jong PSV dat tot eigen verbazing terug in de wedstrijd kwam.

Rust 2-1.

Na rust een gezapig potje Jupiler League voetbal. Fortuna Sittard controleerde de wedstrijd, Jong PSV probeerde wel maar verloor voorin al zijn duels tegen de sterk verdedigende Timothy Dreesen en een uitstekend keepende Ferhat Kaya. Fortuna Sittard wisselde nog twee keer en bracht met Franco Zennaro en Tarik Bhar vers bloed. Met name de laatste speler viel wederom ongelukkig in. Een boom van een kerel, maar simpelweg te weinig voetballend vermogen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Een mening, waar anderen vast weg zullen lopen met de jongeling.

Hoe het zijn moge, Jong PSV creëerde zich in het laatste kwartier enkele goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Sterker nog, de bal had op de stip gemogen na een handsbal van Ramon Voorn (?) binnen de 16 meter. Billenknijpen in Sittard-Geleen maar na 90 minuten dan toch de terechte 2-1 score op het formuliertje naar Zeist.

Man van de wedstrijd Jeffrey Vlug, een geweldenaar deze vrijdagavond.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Een volgende kans om vriend en vijand positief te verrassen. Voor een bijgewekte Top 100 allertijden klikt u hier .

Namens Fortuna SC een prettig weekend en hup RKC.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen