Jeugdopleiding Fortuna naar Buchten

De gemeente Sittard-Geleen verraste in het begin van het jaar 2014 vriend en vijand door de huur van het sportcomplex rondom het CIOS in Sittard eenzijdig op te zeggen. Als gevolg van deze actie komt/kwam huurder Fortuna Sittard jeugdafdeling, op straat te staan.

Door persoonlijk veldwerk van Wil Krekels (Stadspartij Sittard-Geleen) traint de jeugd van Fortuna Sittard inmiddels op de velden van Sporting Sittard. Een tussenoplossing zo blijkt, want onze jeugd verhuist aan het begin van seizoen 2014-2015 voor een lang beoogde periode naar Sport- en recreatiecentrum t Anker in Buchten.  Een mooi teken van maatschappelijke verankering van Fortuna Sittard in onze stad, toppie.

Ruud Guyt (Sport). “Deze accommodatie is nu gevonden op sportcomplex het Anker. De gemeente is blij de jeugdopleiding op passende wijze te kunnen faciliteren en stelt verder dat de jeugdopleiding op dezelfde wijze wordt geaccommodeerd als amateurverenigingen.” Directeur Martin Masset (Fortuna Sittard): “Ik ben blij met deze duurzame en structurele oplossing voor onze jeugd en ons elftal.”

Nawoord: Sportplaze t Anker herbergt ondermeer zwembad, sporthal, eetcafe, vergaderruimte, tennis en sportvelden.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen