386 fans naar uitwedstrijd Sparta Rotterdam

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 januari om 20:45 uur.

Eindstand Sparta uit: 386 (650)
Bus: 94 (2 bussen)
Vrij vervoer: 292

  • De bussen vertrekken om 17:15 uur aan de voorzijde van het Fortuna Sittard Stadion.
  • Auto’s zijn welkom vanaf 19.30 uur Er zijn 30 parkeerkaarten beschikbaar voor de parkeerplaats bij het uitvak.
  • Mensen die geen parkeerkaart hebben weten te bemachtigen kunnen gewoon ergens in de wijk rondom het stadion parkeren.
  • loyaliteitspunten: 6

In het kader van normalisatie en toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal 2020, heeft Sparta Rotterdam besloten om geen restricties op te leggen op zaken die betrekking hebben op de vervoerswijze van de supporters die afreizen naar Het Kasteel.

Dit houdt in dat supporters elk gewenst vervoerstype kunnen kiezen, waarbij vrijwel geen restricties zijn op omwissellocatie, tijdstip van aankomst of aanwezigheid in de stad. De enige restrictie die geldt voor supporters die op eigen gelegenheid een busreis willen organiseren (dus buiten de georganiseerde busreis van Fortuna SC), is dat zij zich vooraf dienen aan te melden bij de Fortuna Sittard. Dit heeft te maken met de aankomst bij het stadion. Aanmelden kan tot 22-1 door te mailen naar veiligheid@fortunasittard.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Er zal vervolgens telefonisch contact op worden genomen.

Tevens biedt Sparta maximaal 30 parkeerkaarten aan voor P5, gelegen tegenover het stadion. De supporters die met de auto reizen zonder parkeerkaart dienen zelf een parkeerplaats te zoeken. Sparta Rotterdam adviseert industriegebied ‘Spaanse Polder’ als beste locatie om te parkeren.

Sparta Rotterdam en de lokale driehoek van Rotterdam willen met klem benadrukken dat dit een (pilot)regeling is, waarbij een lik-op-stukbeleid zal worden gehanteerd. Dat houdt in dat bij een onverhoopt incident rondom deze wedstrijd van de bezoekende supporters (o.a. overlast in de stad, ongeregeldheden in en rondom het stadion, vuurwerk etc.) bij het volgende bezoek van onze club direct zal worden toegegaan naar een zwaardere vervoersregeling.

Wij gaan ervan uit dat deze nieuwe regeling bij gaat dragen aan een positieve wedstrijdbeleving voor onze supporters, waarbij beide clubs hopen dit in de toekomst als standaard te kunnen gebruiken voor onderlinge ontmoetingen, bij zowel de thuis- als uitwedstrijden.

Geef een reactie