Kan Fortuna druk houden op NEC?

Drie gelijke spelen en twee overwinningen, sinds Fortuna onder aanvoering staat van Braga en Hofland gaat het weer bergopwaarts met de resultaten. Zeker wanneer je de tegenstanders van de afgelopen vijf wedstrijden bekijkt. Vrijdag neemt Fortuna Sittard het op tegen FC Oss. De Ossenaren staan op de negende plaats en kennen hiermee een redelijk seizoen. Afgelopen vrijdag verloor Oss in eigen huis met 3-2 tegen FC Emmen. De messentrekkers zullen dus gemotiveerd zijn zich te revancheren.

Eerder dit seizoen won Fortuna probleemloos met 4-0 van Oss. Menig ex-Fortuna trainer zal vervelende gedachtes over hebben gehouden aan het affiche Oss-Fortuna. Peter van Vossen vond zijn Waterloo is Oss. Ook Ben van Dael leed een pijnlijke nederlaag in Oss om één wedstrijd later ontslagen te worden. Deze wedstrijd is eveneens de boeken in gegaan als de wedstrijd van het basisdebuut van toptalent Perr Schuurs. Kijken Braga en Hofland in de toekomst wel met fijne gevoelens terug op Oss-away? Vrijdag zullen we het weten!

FC Oss

Oss is bezig aan een redelijk seizoen. De ploeg bivakkeert momenteel in de middenmoot. Echter, de gaten naar de subtop en het rechterrijtje zijn klein. Topscoorder aan de kant van Oss zijn van der Venne (11) en Kamaci (10). Ook zien we enkele bekende gezichten binnen de selectie van de Ossenaren: De Regt en Ter Borgh. De Regt kent een prima seizoen, maar sukkelt de laatste maanden met blessures. Ter Borgh kan daarentegen nauwelijks rekenen op speelminuten. Verwachte opstelling FC Oss: Mous, Dogan, Fleuren, Nieveld, Piqué, van der Sluys; Bakx, Kaak, van der Venne; Kamaci, van der Biezen

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt het te moeten doen zonder een aantal spelers. De langdurig geblesseerd Vlijter ontbreekt nog steeds. Ook Santos, Ospitalieri en Smeets zijn naar alle waarschijnlijkheid niet fit genoeg om eventueel een gehele wedstrijd te spelen. Middenvelder Kojic ontbreekt vanwege interlandverplichtingen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Dammers, Schuurs, Pinto; Cantwell, Saddiki; Semedo, Hutten, Dianessy; Stokkers.