Kan Fortuna het tij keren?

Drie achtereenvolgende nederlagen, het droomseizoen van Fortuna heeft een stoot gekregen. FC Dordrecht, FC Emmen en FC Volendam waren de afgelopen weken te sterk voor Fortuna. Hierbij moet vermeld worden dat Dordrecht, Emmen en Volendam de drie koplopers van de derde periode zijn. Oftewel, Fortuna kreeg last van een vorm dip en trof juist op dat moment drie ploegen die in vorm zijn. Aanstaande maandag krijgt Fortuna de kans om de uit de vorm dip te geraken, Jong AZ is de tegenstander. De Alkmaarders staan op de achttiende plaats. Afgelopen maandag won het elftal voor het eerst sinds november 2017: FC Oss werd verslagen.

Het is de tweede keer dat Fortuna Sittard en de beloften van AZ elkaar treffen. Eerder dit seizoen won Fortuna met 5-1, Dianessy en Semedo troffen beide twee maal doel. Schuurs was de andere doelpuntenmaker. Bovendien trof Fortuna dit seizoen het ‘grote’ AZ. In een ijzersterke wedstrijd van Fortuna was AZ met 2-4 te sterk.

Jong AZ

Jong AZ kent een slecht seizoen, ondanks dat het uitstekend aan het seizoen begon. Friday, de topscoorder, heeft in de winterstop op huurbasis de overstap gemaakt naar Sparta. Over een mogelijke opstelling van Jong AZ valt momenteel nog vrij weinig te zeggen. Het eerste elftal van de Zaanstrekers treft zaterdagavond VVV Venlo. Spelers die (bijna) de gehele wedstrijd op de bank blijven, mogen in principe op maandag ingezet worden tegen Fortuna.

Fortuna Sittard

Fortuna heeft het lastig, na drie opeenvolgende nederlagen smacht de ploeg naar een overwinning. Sterkhouder Dammers keert na een schorsing terug, hetgeen Essers waarschijnlijk zijn basisplaats gaat kosten. Of er andere wijzigingen in de formatie gaan zijn? Mogelijk mag aanwinst Cantwell zijn kwaliteiten laten zien, de huurling viel tegen Volendam verdienstelijk in.

Voorspelling

Fortuna heeft een zware periode achter de rug, waarin het grootste probleem wellicht de trainer blijkt te zijn. Uw webmaster kan zich helaas ook niet voorstellen dat Fortuna tegen Jong AZ het tij weet te keren: Jong AZ Fortuna Sittard 3-1