Kan Fortuna zich herstellen tegen Den Bosch?

Afgelopen maandag heeft Fortuna Sittard duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap en promotie. In Waalwijk kwam de ploeg van Braga en Hofland niet verder dan een gelijkspel. Daarentegen wonnen concurrenten NEC en Jong Ajax hun wedstrijden wel. Daarbij komt nog het voor Fortuna vervelende nieuws dat de wedstrijd tussen NEC en Jong Ajax overgespeeld moet worden. Aanstaande vrijdag neemt Fortuna het op tegen het FC Den Bosch van Willy Boessen. NEC gaat op bezoek bij Helmond Sport en Jong Ajax ontvangt FC Emmen op de toekomst. In de strijd om het kampioenschap en promotie kan Fortuna zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Tegenstander FC Den Bosch begon ijzersterk aan het seizoen, maar kreeg met een flinke terugval te maken. Momenteel staat de ploeg dertiende en is volop in de race om een play-off ticket.

Eerder dit seizoen was Fortuna met 2-4 te sterk voor FC Den Bosch. De overwinning in Den Bosch was de eerste overwinning op de Bosschenaren sinds 2009. Weet Fortuna na een kleine tien jaar ook weer eens een thuisoverwinning te boeken op FC Den Bosch? De Bosschenaren verloren al drie duels op rij, er lijken dus zeker goede kansen te liggen voor ons Fortuna!

FC Den Bosch

FC Den Bosch beschikt, zover bekend, over een complete selectie. De meest opvallende man in de selectie van Den Bosch is middenvelder Vossenbelt. Hij vond al vijftien keer het doel en deed dat meermaals op prachtige wijze. Ook buitenspeler Blummel maakt een prima indruk dit seizoen. Verwachte opstelling FC Den Bosch: Leijten, Kersten, Felida, Deijl, van der Winden; Van Son, Vossebelt, Bouyaghlafen; Fernandes, van der Sande, Blummel.

Fortuna Sittard

Fortuna zal het tegen Den Bosch moeten doen zonder aanvoerder Schuurs, hij ontving in Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ook Vlijter en Dianessy ontbreken, beide zijn langdurig geblesseerd. Verder lijkt Fortuna over een complete selectie te beschikken. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Dammers, Heerings, Pinto; Smeets, Cantwell/Saddiki; Semedo, Hutten, Vidigal; Stokkers.