Kolkend Sittard wint kraker van Nac 2-1

Precies een jaar geleden was er de memorabele uitwedstrijd in de Galgenwaard. Dit paasweekend  stond een zeker zo’n belangrijke wedstrijd voor de boeg: Nac thuis.  Zo’n 11.000 mensen vonden de weg naar het steeds mooier wordende thuis stadion van Fortuna Sittard.  De aanwezigen zagen een uiterst spannende, passionele en kansenrijke wedstrijd welke winnend door Fortuna Sittard werd afgesloten. Tweemaal wist matchwinnaar Diemers het net te vinden.

De vreugde was op en rond het veld onbeschrijflijk. Zoveel passie is bijna niet gezond zou je zeggen, maar Fortuna Sittard vaart er wel bij! Met vrijwel de kleinste begroting van de eredivisie weten de Sittardenaren het hoogste rendement uit het geld te halen.  Een on-ge-loof-lijk goede prestatie van de club, de technische leiding en uiteraard de spelers! Top.

Na de wedstrijd ging het gezegde ook op dat het nog lang onrustig was in de binnenstad. maar zoals het Fortuna fans betreft was ook dit weer voorbeeldig. Samen met fanatieke Nac supporters werd er gezongen en gedronken op waar het voor supporters eigenlijk echt om gaat. Respect, trots en kameraadschap.

De Fortuna SC wenst NAC fans veel succes in de komende wedstrijden. Het is niet aan ons om te bepalen wie er degradeert (zo lang wij het maar niet zijn), maar een mooie supportersgroep als die van Nac of Doetinchem zouden eigenlijk gewoon in de eredivisie horen.

Enfin, de komende drie wedstrijden kunnen we in Sittard in relatieve rust kijken, een misstap van de concurrentie of zelf een puntje sprokkelen is genoeg. Fijne Pasen en geniet van de vele prachtige foto’s van Leo Everard  (en fans)

 

 

Geef een reactie