Koploper Fortuna neemt op het tegen Helmond

Aanstaande maandag wacht koploper Fortuna opnieuw een cruciale wedstrijd in de titelrace, Helmond Sport is dan de tegenstander. NEC neemt het in eigen huis op tegen Telstar, Jong Ajax gaat op bezoek bij FC Dordrecht. Weet Fortuna uit te lopen op een van haar achtervolgers? Tegenstander Helmond Sport kende een ontzettend zwakke eerste seizoenshelft. Echter, Helmond verloor de laatste acht wedstrijden slechts twee keer. Afgelopen vrijdag verloor Helmond weer voor het eerst in lange tijd, de Eagles waren te sterk voor de Brabanders. Weet Fortuna Sittard wel te winnen van Helmond Sport? Dan zal het heel belangrijk worden dat Helmond niet onderschat gaat worden.

Eerder dit seizoen won Fortuna met 1-3 in Helmond, destijds trof Vidigal twee keer doel. Sowieso is Helmond Sport een van de favoriete tegenstanders van Fortuna Sittard. In eigen huis werd er in 2012 voor het laatst verloren van Hellemond. De daaropvolgende seizoen ging Fortuna met regelmaat met ruime cijfers over de Helmonders heen.

Helmond Sport

Helmond lijkt de laatste weken een verloren seizoen toch een beetje kleur te geven. Topscoorder aan de kant van Helmond is Thomassen, hij vond al elf keer het net. Een andere uitblinker in de ploeg is middenvelder Bourdouxhe. Verwachte opstelling Helmond Sport: van Gassel, Verkennis, Warmolts, van Koesveld, Janzen; Damen, Zwamen, Bourdouxhe; Hiwat, Braber, Thomassen.

Fortuna Sittard

Cantwell ontbreekt waarschijnlijk nog aan de kant van Fortuna. De Engelsman is mogelijk tegen Eagles wel weer van de partij. Ook de tegen Almere geblesseerd uitgevallen Vidigal en Dianessy ontbreken waarschijnlijk, voor Dianessy lijkt het einde seizoen te zijn. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Pinto; Saddiki, Smeets; Semedo, Hutten, Askovski; Stokkers.