KRC Genk zoekt regionale samenwerking

Fortuna Sittard en MVV Maastricht schijnen in gesprek te zijn met KRC Genk over mogelijke samenwerkingsverbanden. De Sportzone van Sittard-Geleen en de internationale uitstraling van Maastricht lijken de troefkaarten van de (Nederlands) Limburgse BVO’s. Inzet, dat ene talentje dat net buiten de boot dreigt te vallen en een horde aan 3 de rangs spelers?  KRC Genk zelf heeft uiteraard ook zo haar belmagen, zo hopen de Belgen in januari in ieder geval een oplossing te vinden voor Anthony Limbombe, Jordy Croux en Kim Ojo. Het trio mag de club verlaten. Limbombe en Croux worden uitgeleend. Zij willen meer aan spelen toekomen.

Limbombe kwam dit seizoen in vijftien wedstrijden in actie. Scoren lukte niet. Hij wil ergens meer regelmatig aan spelen toekomen. Croux kwam dit seizoen amper in het stuk voor. KVC Westerlo toonde eerder al interesse. Ojo lijkt de club definitief te mogen verlaten. De 25-jarige Nigeriaan is sinds zijn komst vorige winter nog nooit een vaste waarde geweest. Hij scoorde slechts één keer in zeventien wedstrijden. Genk nam hem voor 1,2 miljoen euro over van Brann Bergen. Hij kwam amper aan spelen toe. De kans dat deze spelers betaald kunnen worden door Mvv of Fortuna Sittard lijkt echter klein.

De toekomst moet het uitwijzen. Fortuna Sittard staat in ieder geval open voor de mogelijkheid de goede banden met KRC Genk verder aan te halen. Internationale jeugdopleiding in de Sportzone? 2014 zou ons zomaar eens positief kunnen verrassen. Martin Masset op L1: “Ik zou het een hele eer vinden als een club als Genk met Fortuna komt praten om elkaar te versterken.”

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen, Het Belang van Limburg., Kiprich