Matchday: Fortuna Sittard – Volendam!!!

Fortuna Sittard wacht komende zaterdagmiddag een uitdaging. Kampioenskandidaat FC Volendam komt op bezoek en de verwachtingen zijn na het goede optreden tegen de Graafschap (2-0) en FC Den Bosch (0-0) hooggespannen. Onze BVO kent een goede start van de competitie en staat in de ranglijst van de Jupiler League op een 2 de plek.

Desondanks verloopt de voorbereiding op het topduel in de Jupiler League niet geheel vlekkeloos. Het (verrassende) vertrek van linksback Walid Sekkour komt namelijk op een zeer ongunstig moment. Onze club kent namelijk blessureleed, met name in haar verdedigingslinie.Timothy Dreesen speelt bv niet mee. De verdediger van Fortuna Sittard viel vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Den Boch uit met pijn aan de hamstring. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat het om een verkramping van de spier gaat. „Als het een scheurtje was geweest, waren we Timothy weken kwijt. Nu hopen we hem er over twee weken weer bij te hebben”, aldus Fortuna-coach Wil Boessen. De verkramping van de spier wordt vermoedelijk veroorzaakt door een blokkade in de rug van Dreesen. Boessen: „Dat gaan we nu verder onderzoeken. Want door die blokkade speelt die spier op.” Tegen Volendam is de verdediger er zaterdag dus zeker nog niet bij. Dat komt slecht uit omdat ook Niels Vets, Yoann de Boer en Fatih Turan nog niet inzetbaar zijn.

Onze technische staf kent diverse opties, de meest voor de hand liggende lijkt wellicht een basisplek voor (debutant) Sjoerd Linssen. Een opstelling heeft u dan ook tegoed, mede ook omdat er een vraagteken staat achter de beschikbaarheid van Jeffrey Vlug.

Onze tegenstander FC Volendam dan. De ploeg uit Noord-Holland staat onder leiding van trainer Hans de Koning. Een oude bekende dus, want de Koning was gedurende de seizoenen 2000-2004 achtereenvolgens keepers- en hoofdtrainer van onze club.  Een sympathieke gast, maar in Limburg sloeg de Hollandse mentaliteit niet echt aan. Bij FC Oss en Helmond Sport behaalde de oefenmeester wel enkele successen. FC Dordrecht en AGOVV kenmerken zijn verdere CV als trainer.

De oranjehemden hebben dit seizoen de doelstelling om play-offs te behalen. T.o.v. vorig seizoen vertrokken enkele belangrijke spelers. Meest in het oog springende natuurlijk de topscoorders Jack Tuyp (Ferencvaros) en Michiel Kramer (ADO Den Haag), samen goed voor 50 doelpunten in het seizoen 2012-2013. Ook het vertrek van doelman Sonny Stevens (FC Twente) is echter een aderlating voor de FC.  Volendam bouwt dan ook aan een nieuw team, nieuwe successen en kent met Robert Mühren en Erik Schouten nieuwe steunpilaren in het team. De ‘palingboeren’ kennen een redelijk goede start van de competitie en behaalde uit 2 duels, 4 punten. Van Almere City FC werd gewonnen (2-3), tegen Sparta Rotterdam gelijkgespeeld (1-1).

Saillant detail: Robert Mühren is met 3 gescoorde doelpunten momenteel topscoorder van de Nederlandse Jupiler League.

Historie Fortuna Sittard – FC Volendam:

·         14/09/2012: Fortuna Sittard – FC Volendam = 1-0

·         24/02/2012: Fortuna Sittard – FC Volendam = 3-2

·         24/09/2010: Fortuna Sittard – FC Volendam = 1-2

·         02/10/2009: Fortuna Sittard – FC Volendam = 3-2

·         23/09/2006: Fortuna Sittard – FC Volendam = 1-3

·         07/10/2005: Fortuna Sittard – FC Volendam = 0-1

·         01/10/2004: Fortuna Sittard – FC Volendam = 2-3

De wedstrijd Fortuna Sittard – FC Volendam begint zaterdagmiddag om 16.30 uur. Scheidsrechter is de heer van den Kerkhof. Zijn assistenten heten Polman en Steinhauser. 4 de official deze namiddag de heer Gerrets.

Kom naar het stadion, toog uzelf in het geel en groen en supporter Fortuna Sittard als 12 de man: it’s showtime! Voor de fans die op vakantie zijn of noodgedwongen deze wedstrijd niet in het stadion kunnen zien, vanaf 16.00 start onze eigen Radio FortunaSC met haar eerste live uitzending van het seizoen. Twee uur lang volop spanning gegarandeerd. Klik hier vanaf zaterdardag 16.00 uur en kies uw favoriete player.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen, foto’s seizoen 2012-2013 (uitslag, 1-0)