MVV heft jeugdopleiding op

Maastrichtse ploeg wilt 30.000 euro besparen op tekort van 500.000 euro

Fortuna Sittard gaat prat op haar jeugdopleiding. Onze directie ziet een absolute meerwaarde in het opleiden van eigen talenten. Met enige regelmaat levert Fortuna Sittard dan ook (top)talenten af bij Eredivisieclubs. Bryan Linssen bijvoorbeeld speelt inmiddels de sterren van de hemel bij Heracles en Joeri Schroyen tekende in het begin van het seizoen een contract bij GA Eagles. Slechts enkele voorbeelden van de meerwaarde van een jeugdopleiding.

Waar het jeugd opleiden bij Fortuna in het DNA zit, is dit simpelweg minder bij onze buren in Maastricht. MVV moet komend seizoen 500.000 euro bezuinigen en wenst haar A- en Bjeugd af te stoten en hiermee een kostenbesparing van 30.000 euro door te voeren.

De Limburgse BVO praat met enkele andere BVO’s binnen een straal van 100 kilometer om haar talenten te kunnen stallen. In ruil voor deze stalling wenst de Maastrichtse sterrendrager enkele spelers te kunnen huren van de BVO welke op het hoogste niveau dient uit te komen. Met KRC Genk werd reeds gesproken, anderen gegadigden lijken  PSV, Standaard Luik, misschien zelfs wel Roda JC.

Nawoord: sportief bezien gaat het niet goed met de bovenbouw van MVV. De Sjengse Ajeugd speelt een grijs en onopvallend seizoen, onderkant middenmoot van de 2 de divisie. Komende zatredag spelen ze in Zitterd tegen kampioenskandidaat Fortuna Sittard.  De Bjeugd staat troosteloos laatste in de 1 ste divisie en degradatie naar de 2 de divisie lijkt onafwendbaar.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen