NAC trainer: “punten pakken in de eredivisie is niet makkelijk “

Trainer Mitchell van der Gaag blikt vooruit op de wedstrijd van aankomende zondag, het duel tegen Fortuna Sittard in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion.

Na een rustperiode van bijna twee weken hervat NAC Breda zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De club uit Noord-Brabant zat in een wat mindere flow, dus kwam het Eredivisie-loze weekend trainer Mitchell van der Gaag niet verkeerd uit. “Zo’n interlandbreak is ook weleens lekker.”

De oefenmeester van NAC zegt dat zijn ploeg de interlandperiode gebruikt heeft om ‘mentaal fris’ te worden. “De resultaten waren voor de break niet wat we ervan verwacht hadden. Dan is zo’n break wel fijn, om even van alles weg te zijn”, zegt Van de Gaag tegen Omroep Brabant. NAC ging in de twee wedstrijden voor de interlandbreak onderuit tegen Excelsior (0-2) en Feyenoord (4-2).

NAC heeft samen met FC Emmen van alle Eredivisie-clubs de meeste doelpunten (11) geïncasseerd in de eerste vier speelrondes. De komst van doelman Benjamin van Leer kan daar echter een positieve invloed op hebben. Verdedigend moet het hoe dan ook beter, weet Van der Gaag. “Op dat vlak moet je ook stabiel worden en het is belangrijk dat je de moeilijke fases in de wedstrijd doorstaat. Maar dat doet niet alleen de achterste linie, dat moet het hele team doen.”

In Fortuna Sittard treft NAC een directe tegenstander in de degradatiestrijd. Van der Gaag is onder indruk van de promovendus. “Voorop hebben ze goede aanvallers met veel snelheid. De laatste wedstrijd tegen FC Utrecht hebben ze prima gespeeld. Een prima ploeg die goed kan voetballen.”

 

Geef een reactie