NEC uit, Tom Daemen here we come :)

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna alweer haar tweede uitwedstrijd van het seizoen. Opponent is het afgelopen seizoen gedegradeerde NEC uit Nijmegen. Het duel in het Goffertstadion begint om 20.00u.
Het laatste duel dat beide ploegen onderling uitvochten ligt alweer even terug in de geschiedenis. Dit vond plaats, in de bekercompetitie, in het seizoen 2011/2012. zie hier het verslag daar van .  In een zeer mooie wedstrijd van Fortuna kant dolven we volledig onverdiend het onderspit na verlenging. Hieronder de samenvatting die Ger Putters toen van deze vermakelijke wedstrijd maakte (afgezien van het resultaat)

In de extra tijd van de normale speeltijd scoorde NEC uit een twijfelachtige vrije trap de gelijkmakende 2-2, waarna door vermoeidheid aan onze kant en door geluk aan de andere kant het uiteindelijk 2-4 werd. Onderstaande foto´s geven een mooie sfeer indicatie.

Harrie Harrie scoort de 2-0 en viert feest met de N-side
Ook toen al volledige overgave bij Don Ramon
Ontreddering op de Fortuna bank na de 2-2 in de extra tijd van de blessuretijd
​(foto´s Leo Everard)
De gedachte aan dat seizoen met Hoessen, Scheelen en later nog Schreurs en van Zaanen doet jullie webmaster glimlachen. Terug naar de dag van vandaag……..
Voor Fortuna Sittard is van oudsher het duel in Nijmegen een lastige pot, echter de statistieken van de laatste competitieduels geven aan, dat we in de laatste 5 uitwedstrijden tegen hen 2 keer wonnen, 2 keer gelijkspeelden en het allerlaatste onderlinge duel, op 30 maart 2002 in Nijmegen verloren met 3-1.
Deze vrijdag zijn echter de geschorsten Jordy ter Borgh en ´Don´ Ramon Voorn er ook nog eens niet bij, en dat maakt de opdracht er zeker niet makkelijker op. De waarschijnlijke vervangers zullen Dennis Dengering en Elroy Pappot zijn.
NEC mist op haar beurt de afgelopen week geblesseerd geraakte aanvaller Kristjan Emilson. NEC legde wel afgelopen maandag nog verdediger Giovanni Gravenbeek (ex PEC Zwolle) vast en sinds begin dit seizoen speelt ex-Fortunees Tom Daemen er ook op het middenveld. Onder andere door deze twee aawinsten heeft NEC één van de sterkste selecties van de Jupiler league.
De druk van het moeten winnen ligt dan ook volledig bij de Nijmegenaren. Of en zo ja hoe, wij er een punt of misschien wel drie kunnen weghalen, vrijdag rond kwart voor tien zullen we het weten.
De te verwachten opstellingen zijn :
Vermoedelijke opstelling NEC : Smits – Appiah – Conboy – Van Eijden – Haitz
– Van Moorsel – Daemen – Breinburg – Foor – Ars – Jahanbakhsh
Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard : Kaya – Janssen – Turan – Kis – Dengering
– Pappot – Marveggio – Briels – Waalkens – Vlug – Conneh
De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter van de Kerkhof  en Fortuna weet zich wederom gesteund door een 150 getrouwen in het uitvak.  Er zijn nog enkele plekken vrij !
Parkeren voor de busgangers dient te gebeuren achter het uitvak op P3 of in de parkeergarage. Echter zijn er geen uitrijkaarten beschikbaar en zullen de kosten dan rond de 7 euro zijn.
Fortuna SC , Harald