Beker: neemt Fortuna revanche op Feyenoord?

Fortuna Sittard versus Feyenoord. Een heerlijk affiche, maar daar koopt geen enkele Fortunees iets voor als deze achtste finalewedstrijd in de KNVB Beker woensdag verloren gaat. Een voorbeschouwing.

Is er een betere manier om de tamelijk kansloze nederlaag van deze zaterdag (1-3 tegen Vitesse) weg te spoelen door Feyenoord uit de beker te knikkeren? Nee. Wordt dat lastig? Ja.

Feyenoord

De situaties van toen en nu zijn immers compleet verschillend. Feyenoord was compleet uit vorm en zette onder leiding van toenmalig trainer Jaap Stam een bedroevende serie neer. Vlak na de ondergang in Sittard kwam de oud-verdediger van het Nederlands elftal tot de conclusie dat hij Feyenoord niet meer op het pad richting Europees voetbal kon zetten. De trainerswissel die volgde bleek er een met een gouden randje te zijn. Sinds Dick Advocaat het roer van hem overnam verloren de Rotterdammers geen enkele wedstrijd meer en schoten de rood-witten als een speer omhoog. Door deze superserie vinden we Feyenoord ‘ineens’ terug op plek vijf met maar twee punten achterstand op nummer drie Willem II. Een knappe prestatie.

Wat kunnen we nog meer zeggen over de tegenstander van dinsdagavond? Vrij weinig nieuws. Feyenoord zal vermoedelijk aantreden met dezelfde elf spelers als afgelopen zaterdag, toen het sc Heerenveen met 3-1 terug naar Friesland stuurde. ‘We’ zullen het dan moeten opnemen tegen Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kökcü; Berghuis, Jörgensen en Sinisterra.

Oké. Eén ‘oud’ nieuwtje dan, waarvan onduidelijk is of die tot het land der fabelen behoort: de mogelijke transfer van onze cultheld (in wording) Amadou Ciss naar Feyenoord. Het Algemeen Dagblad meldde onlangs dat Feyenoord deze maand nog een aanvaller wilt aantrekken. De krant verwees naar een de site France Football dat melding maakte van interesse in Ciss door de Rotterdammers. De Senegalees is bezig aan zijn tweede seizoen bij ‘os Fortuna’. Mocht die interesse concreet zijn en het uiteindelijk tot een bod komen, zal dat Fortuna hoogstwaarschijnlijk een aardig bedrag opleveren. Ciss staat namelijk tot media 2022 onder contract in Sittard.

Fortuna Sittard 

Een deceptie. Zo mag de start van de tweede helft van de competitie – net als het veld overigens – wel genoemd worden. Fortuna kwam nog wel zo lekker uit de winterstop en hoopte de ongekend goede reeks thuiswedstrijden een vervolg te geven tegen Vitesse. Het liep zogezegd anders. Hoe kan Fortuna – met Sparta-uit van aankomende zaterdag in het achterhoofd – de rug rechten? Over het antwoord op die vraag hebben Sjors Ultee en Kevin Hofland een aantal nachtjes kunnen slapen.

Wij vermoeden dat de opstelling na de nederlaag tegen Vitesse op geen enkele plaats verandert, tenzij Sambou te plaats van Angha inneemt. Mocht dat het geval zijn betreden de volgende elf het veld: Koselev; Angha, Ninaj, Dammers, Cox, Passlack; Smeets, Fernandes, Diemers; Ciss, Damascan. Voor één van deze elf man komt de wedstrijd tegen Feyenoord op een zeer gewenst moment om revanche te nemen: doelman Koselev. Hij toonde zich zaterdag na de wedstrijd schuldbewust door voor de camera’s van de NOS te zeggen dat de 0-1 van Vitesse zijn fout was. ‘Het is aan mij om dit niet meer te laten gebeuren.’ Amen. Zand erover en door.

Wij hebben er zin in en hopen op een beter resultaat dan de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van vorig jaar. Toen wonnen de gasten van dinsdagavond geflatteerd met 4-1 van de geel-groenen. Laat dat maar de drijfveer zijn: revanche op Feyenoord. Dat het een lastige opgave is moge duidelijk zijn. Maar onmogelijk? Zeer zeker niet. Met veel plezier denken we namelijk terug aan onderstaande samenvatting van eerder dit seizoen. Nao Veure!

(PS. De kassa’s blijven dinsdagavond dicht. Koop daarom je kaartjes nu online)

https://www.youtube.com/watch?v=4ikx7oOyfIM

Geef een reactie