Nieuwe directeur voetbal voor Fortuna

Fortuna Sittard heeft Mustafa Aztopal benoemd als directeur voetbal. Aztopal start op 1 juli met zijn werkzaamheden in Sittard. De in Duitsland geboren Turk was de afgelopen twee seizoenen als chief executive aan de slag bij Gabala SC, dat uitkomt in de hoogste divisie van Azerbeidzjan. Daarvoor was Aztopal vice-CEO en lid van de raad van bestuur van Kasimpasa. Hij was aan de Turkse club verbonden tussen 2012 en 2015, in de tijd dat de in Nederland bekende Shota Arveladze als trainer bij Kasimpasa werkte.

Als directeur voetbal is Aztopal verantwoordelijk voor onder andere de coördinatie en planning van alle voetbalgerelateerde zaken van de club, strategie, uitwerking van business-plannen, en monitoring van het eerste team, de Fortuna Sittard Academy en de technische staf. Aztopal legt direct verantwoording af aan het bestuur van Fortuna. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen de hoofdtrainer Sunday Oliseh, de sportief directeur Charly Chudik en het nog aan te stellen hoofd opleidingen.

“De aanstelling van Mustafa is een grote stap voorwaarts in de verdere professionalisering van Fortuna”, zegt Isitan Gün. “Hij brengt zijn ervaringen uit het bedrijfsleven samen met het internationale voetballandschap. Ik geloof dat zijn internationale ervaring en achtergrond leiden tot verbeterde resultaten en een betere operatie in de gehele club. Mustafa begrijpt waar Fortuna behoort te staan en wat onze langetermijn aspiraties zijn. En ik ben overtuigd dat zijn komst een belangrijke stap is in het bereiken van onze ambities. Ik ben blij dat Mustafa de uitdaging aangaat.”

De in 1978 geboren Aztopal is afgestudeerd aan de prestigieuze Marmara University in Istanbul. Daar voltooide hij de opleiding Political Science & International Relations. Daarnaast studeerde hij aan de universiteit van Liverpool af als MBA in Football Management. Afgelopen mei behaalde hij het diploma ‘Sportive Director Certificate’ bij de Turkse voetbalbond. Aztopal spreekt vloeiend Engels, Duits en Turks. Hij heeft ook een lange loopbaan op het voetbalveld achter de rug. Als scheidsrechter was hij in meer dan 600 prof- en amateurwedstrijden actief.

Bron: fortunasittard.nl