Nieuwe update FortunaSC.nl

Door de vakantieperikelen en, eerlijk is eerlijk, enkele hardnekkige technische uitdagingen is de upgrade van de FortunaSC webpagina met enige weken vertraagd. Vandaag -woensdag 28 augustus- is de update, zoals in juni 2013 aan de nieuwe leden en bezoekers van deze pagina beloofd, echter geëffectueerd. De doelstellingen van deze update zijn eenvoudig, we willen:

1. De kwaliteit van de interactie verhogen . We kregen nogal wat klachten van bezoekers en leden over het niveau van het gastenboek. Wij wilden echter niet over gaan naar verbieden of eigen rechter spelen. We zijn allemaal Fortuna Sittard fans en we willen jullie bijdrage graag allemaal hebben. Ook willen we gastvrij zijn en blijven aan nieuwe bezoekers van deze pagina. Dat betekent ook dat we een serieus beroep doen op enige vorm van sociale controle en ook op de ‘posters’ om geen “misbruik” te maken van de vrijheid. Vrijheid is niet alleen een recht, het is ook een verantwoordelijkheid!

Alle bezoekers van de pagina kunnen dus blijven posten op het gastenboek middels twee mogelijkheden; (a) je wordt lid van de FortunaSc ( klik hierv voor meer info) of (b) je logt in met je facebook account. Doelstelling hierbij is het reduceren van “meerdere identiteiten” en het bevorderen van open communicatie. Inloggen doe je door rechts van het gastenboek op de link te klikken: ” Klik hier om een bericht toe te voegen middels uw Facebook account. “. Accepteer daarna het verzoek dat Facebook je vraagt en je kunt gewoon blijven posten. Simpel en gratis :).

2. De diepgang van de interactie vergroten . We zien dat er behoefte is om ook themagericht door te praten over bepaalde onderwerpen. Daarnaast hebben we betalende leden enkele extraatjes beloofd. We zijn dan ook trots dat we nu een werkend forum exclusief aan onze (betalende) leden van FortunaSC kunnen aanbieden. Meedoen aan het Forum is vrij eenvoudig, zorg er wel voor dat je een account hebt aangemaakt op Fortunsc.nl en dat het email adres dat je daarvoor gebruikt gelijk is aan de email die je hebt gebruikt om lid te worden bij fortunaSC. Dan gaat inloggen en participeren op het forum in principe vanzelf goed. Indien je technische problemen ervaart kun je die sturen aan webmaster@fortunasc.nl. Het forum kun je vinden in het menu onder “interactie & media”.

Alle leden kunnen niet alleen reageren, maar ook een eigen onderwerp aanmaken! We verwachten in de komende weken nog wel enkele probleempjes te ervaren, maar die zullen naar verloop van tijd allemaal worden opgelost zodat we kunnen genieten van een mooi communicatie platform!

3. De chat is op hele korte termijn voorlopig alleen te gebruiken voor leden. In de loop van deze week zullen we het weer zo maken dat alle website accounts er toegang op hebben. We hebben de historie van de chat verlengd met 50 regels, zodat nieuwkomers in de discussie meteen kunnen “instappen”.

4. Reageren op news-item . We zullen zoveel mogelijk proberen het Forum in te zetten om gestructureerd verder te praten over een onderwerp. We willen daarbij voorkomen dat een discussie ‘versplintert’ raakt doordat die op meerdere items of communicatie platforms plaats vindt. Dit betekent dat het aantal reactiemogelijkheden onder een nieuwsbericht minder zal worden. Reageren op items is vooralsnog alleen voor leden. We zullen dit beleid over tien weken reviewen en waar mogelijk verder verbeteren.

De volgende upgrade van de website zal een verbeterde mobiele versie en voor de leden een referendum tool gaan hebben, zodat belangrijke beslissingen van het FortunaSC bestuur eerst aan haar leden kunnen worden voorgelegd.’Door deze upgrades hopen we een bijdrage geleverd te hebben aan onze belofte om een waardevol ledenpakket aan te bieden. Uiteraard bljjft deze prachtige en altijd actuele pagina verder voor alle bezoekers toegankelijk!

Bron: webmasterteam FortunaSC
Auteur: Kiprich