Zlatko Zejnilovic – Prince Rajcomar (45e min) – Dion Watson
Jordi Briels – Thiemo Vanmaris – Dave Hodselmans
Rowin van Zaanen – Sjoerd Linssen – Eloy Smit – Mike Jongen
Tim Coremans (45e min)
Fortuna oefende vandaag op een goed gevuld amateur veld tegen de Eredivisionisten van NAC. De 30tal meegereisde Fortuna-fans zagen dat Fortuna in het begin niets onderdeed voor het hoger ingeschatte NAC. Fortuna probeerde de aanval te zoeken maar kwam niet verder dan een afstandsschotje en 2 corners. NAC probeerde in aanvallend opzicht iets terug te doen en schoot vanaf een meter of 20 een bal met veel effect het complex uit. In de 22e minuut verzilverde Jeffrey Sarpong de eerste echte kans van NAC door een verlengde ingooi buiten bereik van Kaya binnen te schieten. Een paar minuten later kreeg NAC de tweede kans van de wedstrijd maar Kaya hoefde niet te reageren op de slappe kopbal.
Tijdens de rust werden Kaya en N’koyi vervangen voor Coremans, testspeler en o.a. ex-NAC, en Rajcomar. Ook na de rust waren beide teams gewaagd aan elkaar. Fortuna probeerde weer druk te zetten maar NAC kwam hier vrij eenvoudig onderuit maar kon aanvallend weer geen goede aanval opzetten.
Na 60 minuten spelen wisselde Boessen de resterende 9 basisspelers. De meest verrassende wissel van vanavond zonder twijfel die van onze gelegenheids-linksback; Rowin van Zaanen!
NAC, dat oude bekende Matthew Amoah binnen de lijnen bracht, liep in het laatste half uur vrij eenvoudig uit naar 4-0 door goalen van Rydell Poepon (71e minuut, penaltie), Elson Hooi (75e minuut) en nogmaals Rydell Poepon. Fortuna kon hier niet meer dan een paar mooie combinaties op het middenveld tegenover zetten. De beste kans aan de kant van Fortuna was 4 minuten voor tijd voor Briels. Hij liet het na om de eretreffer binnen de palen te schieten na mooi voorbereidend werk van Rajcomar.
Nawoord: op de vraag aan Rowin wat de situatie nu is met betrekking tot een voorzetting van zijn carriere bij Fortuna, antwoord de speler dat dit aan de trainer is. Gezien zijn invalbeurt kunnen we stellen dat ook trainer Boessen mogelijkheden ziet in de snelle linksbuiten.
Verslag en fotografie: Jori Knops