‘Ook Harrie Gommans terug op oude nest’

Fortuna Sittard opent komende maandag de trainingsweek met oudgediende Rowin van Zaanen binnen de geledingen. De buitenspeler kende een zeer goede periode in Sittard en lijkt een ideale vervanger voor de naar Frankrijk vertrokken Kevin Diaz.

Onze club zal zich sowieso moeten versterken met enkele linkbenige spelers. De hele linkerflank van Fortuna Sittard vertrok namelijk: Joeri Schroyen (GA Eagles), Quin Kruijsen (VVV Venlo) en de eerder vernoemde Kevin Diaz (Frankrijk), allen weg.

Onze club moet echter ook rekening houden met het eventuele vertrek van doelman Ferhat Kaya, rechtsback Fatih Turan en spits Patrick N’Koyi (of Prince Rajcomar). Een onzekere situatie voor de Jupiler League club. Momenteel test onze BVO dan ook een Franstalige doelman en huurde men reeds de multifunctionele Franco Zennaro die ook als rechtsback uit de voeten kan.

Onze club wenst zich ook in te dekken bij een eventueel vertrek van één van onze spitsen en schermt met een makkelijk scorende oud-Fortunees die wellicht komende maandag ook zal meetrainen met de selectie van Fortuna Sittard: Harrie Gommans. Wellicht omdat de speler zoekende is naar een club en Fortuna Sittard Harrie Gommans -eveneens als Rowin van Zaanen- de kans wilt geven mee te trainen. Mocht er ondertussen een andere serieuze BVO langskomen kan zomaar alles veranderen.

De 30jarige (20-02-1983) Limburger is uiteraard geen onbekende. Gommans doorliep een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding in Sittard en speelde reeds twee periodes voor ‘zijn’ Fortuna Sittard.  Een publiekspeler pur sang die in zijn carrière naast Fortuna Sittard ook uitkwam voor Excelsior Rotterdam, KVC Westerlo, MVV Maastricht, Vitesse, Roda JC, Waaslans Beveren en afgelopen seizoen voor De Graafschap. De speler speelde tot op heden 262 competitiewedstrijden waarin hij 74 maal wist te scoren.

Harrie Gommans in goede doen is een absolute aanwinst voor elke Jupiler League ploeg, de speler wordt in zijn carrière echter geteisterd door blessureleed. Zo ook bij De Graafschap waar de lange spits vorig seizoen slechts 9 maal in actie kwam voor de Superboeren. We zijn dan ook heel benieuwd naar de fysieke gesteldheid van Harrie. Wellicht komende maandag ook bij de groep, wordt vervolgd….

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen