Preview: Ajax – Fortuna Sittard

Na een mooie maar teleurstellende avond in Arnhem, vervolgt Fortuna de jacht op de eerste driepunter van het seizoen. In deze preview blikken we vooruit op de wedstrijd tegen Ajax!

Het leek een mooi sprookje in Arnhem: Fortuna dat degelijk voetbalt en tot twee keer toe op voorsprong komt tegen Vitesse. Helaas is het jeugdproduct en Limburger Bryan Linssen die de Sittardse droom in duigen laat vallen. Eindstand: 4-2. Lang tijd om te rouwen is er niet, want komende woensdag staat grootmacht Ajax klaar om in eigen huis een wedstrijd tegen de Sittardenaren te spelen! De wedstrijd begint om 20:45.

Ajax
Door het Europese voetbal van Ajax, is het duel met Fortuna Sittard verplaatst naar woensdag 25 september. Ajax staat bovenaan, ondanks dat het een wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook zijn de Amsterdammers nog ongeslagen in zowel de Eredivisie als in Europees verband. Om de voorsprong Vitesse, AZ en FC Twente (nummers 3 t/m 5) te vergroten, zal Ajax alles gaan geven om de overwinning over de streep te trekken. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen directe concurrent PSV eindigde in een gelijkspel. De Eindhovenaren staan op doelsaldo op de tweede plaats achter Ajax. Het is trouwens goed mogelijk dat (oud-)Fortunees Perr Schuurs in de basis verschijnt. Ajax-trainer Erik ten Hag kiest er mogelijk voor om een paar basisspelers rust te geven, waardoor Schuurs weer een kans krijgt.

Verwachte opstelling: Onana, Tagliafico, Blind, Schuurs, Veltman, Martinez, Van de Beek, Alvarez, Ziyech, Tadic, Neres

Fortuna Sittard
Voor Fortuna Sittard zijn het drukke weken. Met de wedstrijd tegen Vitesse in de benen, en het vooruitzicht naar de volgende thuiswedstrijd precies een week later, komt de inhaalwedstrijd tegen Ajax niet heel gelegen. Ook voor de supporters is het een discutabele dag en tijd van spelen. In Arnhem liet de ploeg van Sjors Ultee zien dat het wel degelijk kan voetballen. Dit biedt perspectief voor de wedstrijd tegen koploper Ajax, maar zwaar zal het zeker worden. Aan ‘m!

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Passlack, Ninaj, Amiot, Pinto, Cox, Diemers, Smeets, Tekie, Ciss en Sambou.

Geef een reactie