Preview: Almere City FC – Fortuna Sittard

Bob Vankan (16 jaar) maakt basisdebuut in betaald voetbal.

Fortuna Sittard kan in Almere goede zaken doen als het gaat om de stand in de Jupiler League en hierin specifiek de 2 de periode. De Limburgse BVO speelt de laatste weken verre van florissant maar behaald wel belangrijke punten in de strijd voor play-offs tickets.

Trainer Wil Boessen voert ten opzichte van voorgaande weken enkele wijzigingen door in het basiselftal. Enigszins noodgedwongen want onze oefenmeester kan niet beschikken over Franco Zennaro (geschorst), Fatih Turan, Niels Vets, Patrick N’Koyi, Jordie Briels en Sjoerd Linssen (allen geblesseerd). Eén en ander levert o.a. een basisplek op voor de 16jarige Bob Vankan.

Vermoedelijke opstelling:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

de Boer – Vankan – Voorn

Vlug – Amoah – Nepomuceno

De basisplek van de in Spaubeek wonende jeugdinternational is een mooi gegeven dat de ooit zo befaamde jeugdopleiding van Fortuna Sittard nog altijd supertalenten voortbrengt. Eén van deze supertalentjes was ooit Fernando Ricksen. De wedstrijd tegen Almere City FC staat ook ongewild in het teken van het delen van het vele verdriet. Samen, met elkaar en hopelijk een overwinning die opgedragen kan worden aan één van de allerbeste voetballers die onze opleiding heeft voortgebracht.

Onze tegenstander Almere City FC zal hier echter niet zomaar aan meewerken. De thuisploeg staat na 14 speelrondes op en 19 de plek en weet dat alleen FC Oss het dit seizoen nog slechter doet. Om het degradatiespook snel weg te pesten snakken de Flevolanders naar een overwinning. De selectie van trainer Fred Grim kent enkele bekende  namen waarvan Charles Dissels en Jason Oost toch wel de meest in het oog springende zijn. Assistent trainer bij de in het rood-wit getogen thuisploeg is oud-Fortunees Marco Heering. Een geinige kerel die hopelijk vrijdagavond rond 22.00 uur weinig heeft te lachen.

De wedstrijd Almere City FC – Fortuna Sittard wordt live uitgezonden door Radio Fortuna SC. Onze uitzending begint om 19.30 uur.

Scheidsrechter vrijdagavond 1-11-2013 is de heer Boot.  It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen