Preview AZ Alkmaar- Fortuna Sittard

Vanavond 8 mei om 20.00 uur treedt Fortuna in Alkmaar aan tegen AZ. Na de nederlaag van Vitesse staat AZ op de 3e plek maar ook plek 2 is nog in zicht, Fortuna is slechts 3 punten verwijderd van plek 8, een plek die recht geeft op play offs voor Europees voetbal. Beide ploegen hebben dus nog een duidelijk doel voor ogen, wie loopt er met de punten van het veld?

AZ Alkmaar
AZ draait een goed seizoen en staat momenteel op de 3e plek in de ranglijst, een plek die recht geeft op voorronde Europa League, echter AZ staat ook slechts 1 punt achter op nummer 2 PSV. De tweede plek geeft recht op voorronde Champions League dus het is overduidelijk dat AZ alles op alles zal zetten om die tweede plek te bemachtigen. Tevens wist AZ vijf van de laatste zes duels te winnen en zal dus ook voldoende zelfvertrouwen hebben in aanloop naar het duel tegen Fortuna Sittard. Eerder dit seizoen speelde AZ in Sittard gelijk omdat Fortuna zich, mede dankzij de support van de aanwezige fans, knap wist terug te knokken naar de 3-3. Wat in elk geval zeker is, is dat Teun Koopmeiners en Dani de Wit vanavond zullen ontbreken in het elftal van Pascal Jansen, het tweetal testte namelijk positief op corona en is daarom uitgesloten van het duel. Myron Boadu en Bruno Martins Indi trainden deze week apart echter de verwachting is dat zij wel weer aansluiten bij de selectie en dus ook inzetbaar zijn.
Aan Fortuna zijde zijn er twee spelers met een verleden in Alkmaar nl. Ben Rienstra en Mats Seuntjens.

Fortuna Sittard
Fortuna tankte de laatste twee duels zelfvertrouwen door eerst met 0-3 te winnen in Den Haag en dit afgelopen week nog eens dunnetjes over te doen in eigen huis tegen concurrent FC Twente. Fortuna speelde tegen Twente wellicht zijn beste duel dit seizoen of in elk geval sinds lange tijd want de score had nog verder kunnen oplopen. Door de twee overwinningen op rij liet Fortuna zien nog niet klaar te zijn met het huidige seizoen en doen zijn nog volop mee voor een play off plek die recht geeft op Europees voetbal. Concurrent Sparta wist deze speelronde al knap te winnen bij Vitesse dus Fortuna zal vol aan de bank moeten om in de strijd te blijven. Waar trainer Sjors Ultee vorige week een tactische wissel doorvoerde door Seuntjens in de spits te zetten ten faveure van Sebastion Polter ziet het er naar uit dat Polter terugkeert in de basis voor het duel in Alkmaar, dit ten koste van Emil Hansson.
Buiten de langdurig geblesseerd Mickaël Tirpan en de recent uitgevallen Dario van den Buijs is ook reservekeeper Piet Velthuizen niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo

De wedstrijd staat onder leiding van Edwin van de Graaf en is live te zien op ESPN2

Geef een reactie