Preview FC Groningen- Fortuna Sittard

Zondag 13 november om 14.30 is het alweer tijd voor het laatste duel van 2022, tegenstander is FC Groningen. Twee ploegen die graag het jaar met een goed gevoel willen afsluiten, wie doet dat het beste?

FC Groningen
FC Groningen draaide vooralsnog een moeizaam seizoen maar wist inmiddels voldoende punten binnen te harken waardoor zij zich op dit moment op een 14e plek bevinden met evenveel punten als Fortuna. De enige reden waarom Fortuna nog hoger op de ranglijst staat is het doelsaldo. Groningen won slechts 1 van de laatste 7 duels. Afgelopen weekend werd verloren van FC Utrecht maar een sterke 60 minuten heeft het team van trainer Frank Wormuth vertrouwen en hoop gegeven om de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af te sluiten. Trainer Wormuth verwacht tegen Fortuna geen eenvoudig duel en minder ruimte dan Utrecht gaf maar zijn doel is om door de defensie van Fortuna proberen te breken en doelpunten te maken, Fortuna is dan ook gewaarschuwd. Fortuna huurling Verrips en Musampa ontbreken sowieso tegen Fortuna, beide zijn geblesseerd. Daarnaast is van Gelderen nog niet wedstrijdfit en staan er ook vraagtekens achter de namen Krüger, Balker, Suslov en de andere Duarte.

Mogelijke opstelling: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, te Wierik, Sverko, Dankerlui, Pelupessy, Valente, Duarte, Määtta, Pepi en Kruger

Fortuna Sittard
Met het collectieve falen (uitzonderingen daargelaten) tegen FC Emmen heeft Fortuna geen goede zaken gedaan, niet alleen zakte het 2 plekken op de ranglijst maar inmiddels zijn de tegenstander van het laatste duel van 2022, FC Groningen, maar ook Vitesse gelijk gekomen in punten. Om het jaar dus met een goed gevoel af te sluiten is het noodzakelijk om punten mee huiswaarts te nemen. Het lijkt erop dat de winterstop ondanks dat deze vroeg valt net te laat komt voor Fortuna want de ziekenboeg begint vol te lopen. Burak Yilmaz keert terug van een schorsing maar tegenover zijn terugkeer staan een aantal afvallers. Dimitrios Siovas is al langer geblesseerd en zal niet aanhaken, daarnaast is Oguzhan Özyakup afgehaakt en staat ook achter de naam Mats Seuntjens een vraagteken. Ximo Navarro was tegen FC Emmen al niet geheel fit en ontbrak eerder deze week eveneens op de training maar is voldoende hersteld voor het duel tegen FC Groningen. Net als collega trainer Frank Wormuth verwacht ook Fortuna trainer Julio Velazquez een moeilijke wedstrijd en hoopt ook hij het jaar af te kunnen sluiten met een goed resultaat.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Duarte, Erdogan, Ferati, Noslin, Yilmaz en Córdoba.

Het duel in Groningen staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Er reizen 308 supporters af naar het hoge Noorden om Fortuna te supporten, voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie