Preview Fortuna Sittard- FC Emmen

Zaterdag 5 november 2022 om 18.45 staat, door de vervroegde winterstop, alweer het laatste thuisduel voor 2022 op de agenda. Tegenstander deze zaterdag is promovendus FC Emmen.

Weet Fortuna voor eigen publiek de stijgende lijn te herpakken of doet Emmen goede zaken om aansluiting te behouden?

FC Emmen
De laatste promovendus van afgelopen seizoen die naar Sittard komt draait nog niet heel lekker. De ploeg uit Drenthe bevindt zich op dit moment op de 17e plek met 7 punten. Emmen heeft reeds 9 wedstrijden op rij niet meer weten te winnen terwijl de ploeg van Dick Lukkien geen slecht voetbal laat zien. Afgelopen weekend werd er gelijk gespeeld tegen FC Groningen waar de ploeg uit Drenthe de beste kansen had op winst. Trainer Lukkien ziet in Fortuna een ploeg die een wisselvallig beeld laat zien qua spel maar toch resultaten boekt onder de nieuwe trainer, Bij eventuele winst zou Emmen goede zaken doen door weer iets van aansluiting te vinden bij de middenmoot, het staat tenslotte nog allemaal dicht op elkaar. Lukkien kan in het duel tegen Fortuna geen beroep doen op Maikel Kieftenbeld, Ben Scholte, Mart Lieder, Jeff Hardeveld en oud fortunees Ahmed el Messaoudi. Naast El Messi heeft ook Mark Diemers in Sittard gespeeld.

Fortuna Sittard
Afgelopen week kwam in Rotterdam tegen Sparta een einde aan de reeks van 6 ongeslagen wedstrijden onder Julio Velazquez. Reden te meer dus om in de laatste thuiswedstrijd van 2022 de goede lijn terug op te pakken. Trainer Velazquez hecht niet zoveel waarde aan het feit dat FC Emmen al 9 wedstrijden niet meer wist te winnen omdat ze gezien hun spel te laag staan, hij verwacht dan ook geen makkelijke wedstrijd maar is wel van mening dat er zeker thuis gewoon gewonnen moet worden. Waar de afgelopen weken nog wat blessuregevallen en pijntjes zorgden voor afwezigheid of vraagtekens is in aanloop naar het duel met Emmen iedereen weer fit en dus inzetbaar. Enkel Burak Yilmaz zal ontbreken omdat hij tegen Sparta zijn 5e gele kaart te pakken had en dus geschorst is. Hoe Velazquez gaat spelen houdt hij zoals gewoonlijk voor zichzelf, hij geeft aan meerdere mogelijkheden te hebben maar er in principe uit te zijn hoe hij de strijd aan zal gaan. Voor Dick Lukkien maar ook voor de fans zal dit pas duidelijk worden vlak voor de aftrap. Aan Fortuna zijde heeft Paul Gladon een verleden in Drenthe.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Özyakup, Ferati, Noslin, Seuntjens, Córdoba en Gladon.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Dennis Higler die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Rob Dieperink.

Geef een reactie