Preview FC Utrecht- Fortuna Sittard

Zaterdag 19 december om 21.00 uur speelt Fortuna in en tegen Utrecht zijn laatste uitduel van het jaar 2020. Vorige week werd na iets minder dan 2 jaar eindelijk weer een uitoverwinning geboekt, dit smaakt natuurlijk naar meer maar wat wordt het zaterdag?

FC Utrecht
De ploeg uit de Domstad draait ondanks goed voetbal niet optimaal. Met 12 punten uit 11 wedstrijden staan zij op een 10e plek met maar 3 punten meer dan Fortuna. Daarbij moet wel gezegd worden dat zij 1 wedstrijd minder hebben gespeeld omdat de wedstrijd die het Eredivisie seizoen zou openen tegen AZ destijds op het laatste moment werd uitgesteld. Dit houdt in dat FC Utrecht na het zware bekerduel tegen Ajax (nipt verloren) gevolgd wordt door nog 3 wedstrijden voor het winterstop is in Utrecht, te beginnen dus tegen ons eigen Fortuna. Interim trainer Rene Hake kan zichzelf een mooi verlaat verjaardagscadeautje geven door te winnen van Fortuna. Voor hem worden de komende weken hoe dan ook spannend want na het duel tegen AZ wordt er besloten of hij ook in het nieuwe jaar aan het roer staat in de Domstad. Hij gaat de wedstrijd gezien het spel van zijn ploeg met vertrouwen tegenmoet maar is zich er ook van bewust dat Fortuna momenteel ook in een positieve flow zit. FC Utrecht mist momenteel enkele spelers waaronder sowieso eerste doelman Maarten Paes die een hersenschudding over hield aan het bekerduel van afgelopen week, hij wordt vervangen door Eric Oelschlägel. Daarnaast ontbreken ook verdedigers Emil Bergström en Leon Guwara en middenvelder Simon Gustafson. Adam Maher keerde deze week terug op het trainingsveld maar voor een basisplek is het nog te vroeg.

Fortuna Sittard
Fortuna lijkt momenteel in een goede flow te zitten na 2 overwinningen op rij tegen Willem 2 en Heracles Almelo, mooi was het niet maar er staat wel steeds meer een team op het veld en de resultaten tellen natuurlijk. Door deze 2 overwinningen staat Fortuna momenteel op een 14e plek met 9 punten. Om ervoor te zorgen dat Fortuna op een veilige plek blijft en wellicht een beetje afstand kan nemen van de ploegen eronder is het natuurlijk zaak om ook zaterdag punten binnen te halen. Trainer Ultee die een verleden heeft bij de Domstad legt zich dan ook niet op voorhand neer bij een nederlaag of gelijkspel, Utrecht heeft een zware week achter de rug en mist enkele spelers waar Fortuna fit is en zelfs in een flow zit. Wat we sowieso zeker weten is dat Lazaros Rota ontbreekt na de gele kaart tegen Heracles, hij zit een schorsing uit. Positief is dat Zian Flemming weer aansluit en dus ook terug op het veld komt, dit houdt in dat Ben Rienstra een linie terug naar achteren schuift voor dit duel althans. Daarnaast kan Ultee ook weer beschikken over Smeets, Jach en Moutoussamy, zij zullen om te beginnen plaats nemen op de bank.
Vermoedelijke opstelling: van Osch, Angha, Rienstra, Janssen, Cox, Tekie, Seuntjens, Flemming, Hansson, Polter en Semedo.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink en wordt live uitgezonden op Fox Sports 1.

Geef een reactie