Preview Feyenoord Rotterdam-Fortuna Sittard

Op pakjesavond, zondag 5 december om 16.45 speelt Fortuna in Rotterdam tegen Feyenoord. Waar het in het verleden al een aantal keren lukte om Feyenoord te verrassen is het de vraag of dat deze keer ook mogelijk is gezien de vorm waarin beide ploegen verkeren. Wie uiteindelijk de pakjes uitpakt in de vorm van punten is bekend na +- 90 minuten.

Feyenoord Rotterdam
Feyenoord speelde, evenals Fortuna, afgelopen week een inhaalduel in de competitie. De ploeg speelde een matige wedstrijd tegen Heracles Almelo maar wist uiteindelijk toch de punten over de streep te trekken door met 2-1 te winnen. Door deze overwinning staat de ploeg uit Rotterdam op dit moment tweede op de ranglijst met 4 punten achterstand op nummer 1 Ajax en 1 punt voorsprong op nummer 3 PSV. Een prettige positie dus voor de ploeg die afgelopen jaren niet wist te imponeren en verder wegzakte op de ranglijst. Aan de kant van de Rotterdammers 2 namen met een verleden in Sittard nl Bryan Linssen en Mark Diemers (die overigens na terugkeer van zijn blessure geen minuten meer heeft gemaakt). Verwachting is dat Arne Slot 2 wijzigingen doorvoert in zijn selectie namelijk Pedersen en Toornstra keren terug waardoor de verwachting is dat Geertruida en Jahanbakhsh naar de bank verhuizen. Justin Bijlow zal naar alle waarschijnlijkheid nog ontbreken.

Vermoedelijke opstelling: Marciano, Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia, Kökcu, Aurnses, Til, Toornstra, Linssen en Sinisterra

Fortuna Sittard
Voor Fortuna de start van een zware decembermaand. Waar de afgelopen wedstrijden absoluut niet verloren hadden hoeven worden kun je je afvragen hoeveel punten je mag verwachten naar aanleiding van het programma dat in december op de agenda staat. Na 5 nederlagen op rij wordt de druk groter om van die hatelijke plek 17 weg te komen. Sjors Ultee is vooral niet te spreken over het feit dat zijn ploeg een dag minder rust heeft gehad dan de tegenstander terwijl met de inhaalwedstrijd tegen AZ is meegewerkt aan het verplaatsen om deze ploeg te helpen (wegens het spelen van Europese wedstrijden). Lang wil de trainer er echter niet bij stilstaan, hij ziet in Feyenoord een goede ploeg met een goede trainer waarbij een klein voordeel kan zijn in het feit dat zij met een man minder spelen, de zogeheten twaalfde man. Hij hoopt zondag weer te kunnen beschikken over Mickaël Tirpan en Arianit Ferati al zal Ferati zeker niet kunnen starten aan de aftrap zondag. Door de beperkte trainingsmogelijkheden in een kort tijdsbestek is het gissen wie wel en niet kan starten maar de trainer weigert zich op voorhand neer te leggen bij een nederlaag.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Lonwijk, Cox, Tekie, Rienstra, Duarte, Seuntjens, Flemming en Noslin

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Kamphuis en is live te zien op ESPN1.

Geef een reactie