Preview Fortuna- PSV

Zondag 7 maart om 14.30 speelt Fortuna een thuiswedstrijd tegen de nr.2 van Nederland. Kansloos of een kans om te laten zien dat ook tegen topploegen resultaat gehaald kan worden?

Met PSV treft Fortuna een ploeg die behoort tot de topploegen van Nederland maar die wisselvallig presteert. Fortuna heeft eerder aangetoond leuk mee te kunnen doen tegen dergelijke ploegen waardoor de vraag volgt: gaat het lukken om te stunten tegen PSV of wordt het een minder leuk resultaat?

Trainer Roger Schmidt wijt het feit dat zijn ploeg wisselvallig presteert en niet altijd twijfelachtige duels over de streep weet te trekken aan onervarenheid. Hij denkt dat zijn ploeg duels niet altijd snel genoeg weet te beslissen met als gevolg puntenverlies. Iets wat hij wel steeds beter ziet gaan in het team doordat er steeds beter begrepen wordt wat er van de spelers wordt verwacht.
Mauro Junior is in elk geval niet inzetbaar, de Braziliaan is net als Cody Gakpo geblesseerd. Ook achter de namen Pablo Rosario en Noni Madueke, die op weg terug is van een blessure, staat nog een vraagteken.

Waar PSV aan het eind van het seizoen op zoek moet naar een nieuwe keeper omdat Unnerstall vertrekt naar FC Twente stond het bij Fortuna afgelopen week in het teken van keepersperikelen en bijbehorende onrust. Iets waar inmiddels genoeg over gesproken is en we dan ook verder niet meer op terug komen.

Op moment van schrijven is keeper Yannick van Osch weer mee aan het trainen en zou hij wellicht zondag weer kunnen aansluiten tegen zijn oude club, iets wat echter nog geen zekerheid is. Is dit geen optie dan zal Alexei Koselev het doel in principe voor het laatst verdedigen. Trainer Sjors Ultee ziet kansen tegen PSV, hij wil echter niet teveel loslaten over waar hij mogelijkheden ziet maar het is wel een feit dat er nauwkeuriger om moet worden gegaan met kansen, iets wat op dit moment nog niet altijd even goed gaat. Sebastian Polter kijkt uit naar het duel waar hij niet alleen een aantal landgenoten gaat treffen maar waarvan hij ook graag eens zou willen winnen. Fortuna heeft momenteel meer zelfvertrouwen en verkeert in betere vorm dan ze deden ten tijde van het uitduel. PSV zal er alles aan doen om te winnen maar dat is iets wat wij ook willen aldus de spits.

Vermoedelijke opstelling: van Osch/ Koselev, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Semedo, Polter en Seuntjens

De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout en wordt live uitgezonden op ESPN.

Geef een reactie