Preview FC Groningen- Fortuna Sittard

Op zondag 28 februari om 14.30 uur staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het affiche. Noord tegen Zuid, wordt het de volgende uitoverwinning op rij of wordt de eindstand minder leuk? Om ongeveer 16.20 uur weten we het!

Een wedstrijd die voor FC Groningen een goede stap kan zijn om een gat te slaan naar de onderliggende ploegen m.b.t. het behalen van Play Offs. Fortuna krijgt met name vanuit de media vragen of ze mee gaan doen echter dit lijkt veel te vroeg te zijn maar alleen al het feit dat je er in theorie om mee kunt doen is een groot verschil met voorgaande seizoenen. Je kunt vrijuit voetballen zonder je zorgen te hoeven maken of je volgend seizoen ook Eredivisie speelt, iets wat voor iedereen die Fortuna een warm hart toedraagt een heerlijk gevoel moet zijn!

FC Groningen
FC Groningen staat momenteel op de 6e plek van de ranglijst met 8 punten meer dan Fortuna. Trainer Danny Buijs noemt Fortuna een stug ploegje dat absoluut niet meespeelt om de consumptiebonnen maar ondanks de slechte start van de competitie heeft laten zien dat je er niet zomaar even overheen loopt.

Voor de wedstrijd van aanstaande zondag mist trainer Buijs een aantal spelers en er zijn een aantal twijfelgevallen. Wie zeker niet zal spelen zijn Arjen Robben, oud Fortuna speler Ahmed el Messaoudi en Azor Matusiwa, het drietal traint wel individueel weer maar zal niet inzetbaar zijn voorlopig. Daarnaast zijn Gabriel Gudmundsson en Strand Larsen nog een vraagteken, zij kampen met pijntjes en het is op moment van schrijven onbekend of zij fit genoeg zijn om aan de aftrap te verschijnen. Wie wel aan de aftrap zal starten is keeper Sergio Padt, hij vertrekt na het seizoen transfervrij naar Bulgarije en zijn nieuwe ploeg wil hem graag vroegtijdig halen echter Groningen werkt hier niet aan mee.

Fortuna Sittard
Fortuna verkeert al weken in een goede flow en dat gaat zeker op voor het spelen van uitwedstrijden, de laatste 4 uitwedstrijden werden gewonnen. Reden te meer om te zorgen dat het clubrecord gevestigd gaat worden door er een 5e uitoverwinning aan toe te voegen. Iets wat overigens niet eenvoudig zal zijn gezien de tegenstander maar zeg nooit nooit. Afgelopen week is helaas gebleken dat de blessure van keeper Yannick van Osch dermate ernstig is dat hij zondag ontbreekt, gezien de naderende transfer en de vorm van Alexei Koselev ging Fortuna dan ook op zoek naar een oplossing, deze werd gevonden in keeper Piet Velthuizen. De ervaren keeper die al 3 jaar geen officiële wedstrijd heeft gekeept geeft aan fit te zijn en bovendien zeer gretig om weer te mogen spelen en bovenal Fortuna te helpen. Trainer Ultee geeft aan dat iemand met wedstrijdritme ideaal zou zijn geweest maar gezien de fase waarin de competitie zich bevindt is een keeper die rust brengt en gretig is eveneens enorm belangrijk.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Semedo, Polter en Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter van der Laan met als VAR Gözübüyük en is live te zien op ESPN1.

Geef een reactie