Preview Fortuna Sittard- Feyenoord Rotterdam

Zondag 22 november om 14.30 staat de 9e competitiewedstrijd op het programma: thuis tegen Feyenoord. Afgelopen seizoen stond Fortuna na 8 wedstrijden eveneens op 3 punten, tegenstander nr. 9 was toen ook Feyenoord en destijds betekende dat de ommekeer toen er met 4-2 werd gewonnen, gaat dat dit seizoen opnieuw lukken?

Feyenoord Rotterdam
Tegenstander Feyenoord doet het beduidend beter dan de ploeg uit Sittard met een 3e plek in de Eredivisie en tevens spelen zij nog Europa League. Feyenoord kampt echter ook met een blessuregolf. Of dit te wijten is aan het volle programma of dat hier ook andere zaken meespelen is onduidelijk maar we weten wel dat zij op dit moment maar liefst 8 spelers missen waaronder Leroy Fer, keeper Justin Bijlow, Ridgeciano Haps (ziek), Tyrell Malacia en Luis Sinisterra. Daarnaast lijken Kökcu en Jorgensen fit genoeg om weer te spelen maar zijn ze nog geen zekerheid voor de 9 wedstrijden die de komende maand gespeeld gaan worden. Al met al een uitdaging voor trainer Dick Advocaat maar ondanks dat blijft hij positief. Hij geeft aan nog steeds over een goed elftal te beschikken en hij heeft er vertrouwen in dat ook deze spelers een resultaat kunnen neerzetten. Oud bekenden bij Feyenoord? Mark Diemers, afgelopen seizoen de overstap gemaakt maar ook Bryan Linssen kennen we uiteraard. Welke 11 spelers gaan starten is momenteel niet bekend.

Fortuna Sittard
Dan Fortuna; de ploeg speelde best een paar aardige wedstrijden maar helaas werd er te weinig resultaat behaald. Vaker dan eens was er een voorsprong die gewoon uitgespeeld had moeten worden maar die dan knullig werd verspeeld waardoor een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, meest recente wedstrijd waar dit gebeurde was thuis tegen Pec Zwolle voor het interlandweekend. Het programma was niet eenvoudig maar met 3 punten uit 8 en een laatste plek in de Eredivisie is het duidelijk dat er behoorlijk veel moet veranderen. Zoals bekend zal interim trainer Ultee het elftal sturen samen met Dominik Vergoossen. Een nieuwe trainer is er nog niet en wellicht komt die er voorlopig ook niet, dit is echter allemaal giswerk. In tegenstelling tot de tegenstander beschikt Fortuna over een geheel fit elftal dus iedereen is inzetbaar. Welke speelstijl en welke spelers Ultee gaat inzetten is niet bekend.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Higler. Aangezien er helaas nog altijd gespeeld wordt in lege stadions is de wedstrijd live te zien op Fox Sports.

Verwachten we net als afgelopen seizoen dat dit de ommekeer wordt of is er meer nodig?

Geef een reactie