Preview Fortuna Sittard- Feyenoord Rotterdam

Zondag 1 mei om 16.45 speelt Fortuna in eigen huis tegen Feyenoord. Kan Fortuna zoals enkele seizoenen geleden stunten tegen Feyenoord of gaan de Rotterdammers er met de punten vandoor?

Feyenoord Rotterdam
De huidige nummer 3 van Nederland heeft een druk programma. Afgelopen donderdag deed het nog goede zaken op weg naar de finale van de Europe Conference League. Om deze reden werd het duel met Fortuna verschoven van 14.30 naar 16.45 zodat de Rotterdammers 2 uurtjes meer rust hebben. Of het midweekse treffen in Europa (volgende week is de return) gevolgen gaat hebben voor de opstelling van Arne Slot is niet geheel duidelijk. Hij geeft aan dat het belang in de competitie niet kleiner is dan de Conference League want Feyenoord staat op dit moment slechts 3 punten voor op nummer 4 Twente. “Fortuna is een lastige tegenstander die in een goede flow zit en er vol voor zal gaan” aldus Slot. Feyenoord zal er dus wel moeten staan want plek 3 of plek 4 maakt wel degelijk uit voor Europees voetbal komend seizoen. Grootste vraagtekens zijn Marco Senesi en Guus Til.

Vermoedelijke opstelling: Marciano, Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia, Aursnes, Kökcü, Til, Sinisterra, Dessers en Nelson

Fortuna Sittard
Fortuna wist de goede lijn van de tweede voorgaande duels door te trekken tegen Go Ahead Eagles met als resultaat 3 wederom hele belangrijke punten. Op moment van schrijven staat de ploeg uit Sittard op plek 14 (veilig) maar het voelt de hete adem van de concurrentie nog altijd. Resultaat boeken tegen Feyenoord zou dan ook zeer welkom zijn en gezien de flow waarin Fortuna zit is dit ook zeker niet onmogelijk. Trainer Ultee en assistent Alflen geven aan dat Feyenoord fit genoeg is om het aantal duels te spelen wat nu op het programma staan en dat ze verwachten dat Feyenoord agressief zal starten om het duel snel te beslissen en dan rustig uit te kunnen spelen. Fortuna is echter niet van plan zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden en er werd dan ook al 2 dagen achter gesloten deuren getraind om vooral niets prijs te geven. Het enige wat zeker is, is dat George Cox nog niet hersteld is van zijn blessure en sowieso zal ontbreken. Achter de naam Dimitrios Siovas staat een vraagteken, mocht hij niet fit zijn heeft trainer Ultee diverse opties achter de hand om dit op te vangen. Op welke wijze Fortuna Feyenoord wil gaan bestrijden zal dus pas blijken bij aanvang.

Verwachte opstelling; van Osch, Tirpan, Angha, Siovas/ Janssen, Pinto, Duarte, Flemming, Tekie, Noslin, Gladon en Seuntjens.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Allard Lindhout. Het supportershome opent om 14.30 en er is vooraf vanalles te doen op het fanplein en in het stadion. Hopelijk kan de 12e man die de afgelopen twee duels zo belangrijk was ook zondag weer een belangrijke bijdrage leveren aan een mooi resultaat!

Geef een reactie