Preview Fortuna Sittard- SC Heerenveen

Zaterdag 5 februari om 18.45 wordt de Eredivisie na een weekje rust hervat in Sittard, tegenstander deze dag SC Heerenveen. Voor het eerst in 3 maanden geen lege stadions meer, niet zoals we het allemaal graag willen maar het is een beginnetje. Gaat de aanwezigheid van de fans Fortuna helpen punten in eigen huis te houden of gaan de punten terug naar Friesland?

SC Heerenveen
De Friezen bevinden zich momenteel op een 10e plek op de ranglijst met 25 punten. Ze verloren de laatste 3 duels tegen respectievelijk Feyenoord, FC Twente en Pec Zwolle dus ze zullen erop gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Trainer Johnny Jansen werd recent ontslagen na tegenvallende resultaten en inmiddels is bekend gemaakt dat Ole Tobiasen zijn rol overneemt tot het einde van het seizoen. In de wintertransferperiode hebben er diverse wijzigingen plaatsgevonden, o.a. de beide Veermannen verlieten de club net als nog 3 anderen, daar staat tegenover dat er een viertal nieuwe spelers zijn binnengehaald waaronder Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr. Er kan dus wel gesteld worden dat SC Heerenveen actief bezig is geweest in de winterperiode, hoe dat gaat uitpakken in de resultaten zal de komende weken zichtbaar worden.
Gezien de nieuwe trainer en de wijzigingen in de selectie is het lastig om een voorspelling te doen over de opstelling.

Fortuna Sittard
Dat Fortuna zich in de gevarenzone bevindt en punten moet gaan pakken is bij iedereen bekend, of dat gaat lukken in het duel tegen SC Heerenveen weten we zaterdagavond. Fortuna wist nipt nog een aantal versterkingen binnen te halen, of deze spelers direct inzetbaar zijn qua fitheid valt te bezien. Trainer Sjors Ultee stelt dat nieuwkomers Jordan Botaka, Dimitrios Siovas en Charlison Benschop qua fitheid boven de gestelde norm zitten echter gezien het feit dat de twee eerstgenoemden al sinds de zomer zonder club zaten is de kans dat zij een volledige wedstrijd kunnen spelen op dit moment klein. Ultee geeft aan dat het een kwestie is van beredeneerd gokken wie hij nu wel opstelt en wie nog niet direct zal spelen. Positief is ook de terugkeer van Lisandro Semedo echter ook bij hem rest de vraag hoe wedstrijdfit is hij? In zijn geval uiteraard vanwege de langdurige blessure waardoor hij de volledige eerste seizoenshelft heeft gemist. Ivo Pinto (blessure) en Michael Verrips (corona) zijn in elk geval zeker niet inzetbaar zaterdagavond. De nieuwe spelers bieden meer mogelijkheden qua inzetbaarheid maar hoe de trainer dit gaat invullen wil hij niets over kwijt.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Siovas, Cox, Duarte, Tekie, Rienstra, Flemming en Seuntjens

Het duel staat onder leiding van arbiter Joey Kooij. Voor de supporters die het duel niet kunnen bezoeken is de wedstrijd live te zien op ESPN2.

Geef een reactie