Preview Fortuna Sittard- Vitesse Arnhem

Zondag 7 mei om 16.45 uur staat er een zogenoemde 6 puntenwedstrijd op het programma. Tegenstander in Sittard is Vitesse. Twee directe concurrenten met maar 1 doel; winnen om zo handhaving veilig te stellen. Wie kan er een stukje geruster ademhalen om +/- 18.30 uur?

Vitesse
Vitesse bevindt zich momenteel op de ranglijst op plek 13 met 31 punten, slechts 1 plek lager en 1 punt minder dan Fortuna. Een directe concurrent dus die een betere reeks achter de rug heeft dan Fortuna. Uit de laatste 3 duels werden maar liefst 7 punten behaald en bij winst streeft Vitesse Fortuna dan ook voorbij op de ranglijst en is definitieve handhaving vrijwel zeker. Trainer Philip Cocu die inmiddels volledig is hersteld van een blindedarmoperatie schat Fortuna in als een pittige concurrent met behoorlijk veel kwaliteit, de onrust die in Sittard speelt zegt volgens hem dan ook niet altijd iets. Van zijn eigen ploeg verwacht hij dat de lijn die tegen Go Ahead Eagles werd ingezet kan worden doorgetrokken, met veel energie, inzet en passie zoals dat hoort in een gevecht om handhaving en om te overleven. Op Davy Pröpper na beschikt Cocu over een fitte selectie, Sondre Tronstad en Maximilian Wittek staan op scherp. Net als bij eerdere uitduels is het uitvak voor de 6e keer uitverkocht, Vitesse wordt in Sittard door 800 fans gesteund.

Fortuna
Waar de tegenstander een goede reeks neerzette in de voorgaande 3 duels behaalde Fortuna geen enkel punt en scoorde het ook geen enkel doelpunt in de laatste 3 duels (kanttekening hierbij is dat 2 van deze tegenstanders Ajax en AZ waren). Waar na de winst op Groningen voorzichtig werd gedacht dat Fortuna veilig was is niets minder waar. Door de slechte reeks in de afgelopen weken en het feit dat de concurrentie wel punten behaalde moet Fortuna zich nog serieuze zorgen maken. Gezien Fortuna- Vitesse het laatste duel is van deze speelronde is bij aanvang bekend wat de concurrentie heeft gedaan, Fortuna trainer Julio Velazquez geeft echter aan dat andere uitslagen geen invloed hebben op de strategie maar dat de focus volledig op dit duel hoort te liggen. Er moet gewonnen worden, ongeacht wat de concurrentie doet. Wie er sowieso onvoldoende hersteld is van zijn blessure is Burak Yilmaz, of hij nog in actie gaat komen dit seizoen blijft een vraagteken, daarnaast is Mike van Beijnen niet inzetbaar en lijkt het er vooralsnog op dat de overige spelers fit aan de aftrap kunnen verschijnen.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Bistrovic, Noslin, Özyakup, Córdoba en Gladon.

Het duel in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Alex Bos. Vanaf 13.30 uur is er een fanplein ter hoogte van de Fernando Ricksenside.

Geef een reactie