Preview PSV Eindhoven- Fortuna Sittard

Zondag 14 mei sluit Fortuna het Eredivisieweekend af met een uitwedstrijd tegen PSV, aanvang 20.00. Ook AZ – Emmen start op dit tijdstip.

Hoewel Fortuna normaal gesproken niet snel resultaat pakt tegen PSV lukte het eerder dit seizoen in eigen huis om met een man minder 2-2 te spelen, lukt een dergelijke stunt zondag eveneens of trekt PSV plek 2 vaster naar zich toe?

PSV
PSV bevindt zich momenteel op de 2e plek in de ranglijst, 8 punten achter nummer 1 Feyenoord en 5 punten voor nummer 3 Ajax. Apart is dat de gehele top 3 een gelijk doelsaldo heeft van +47. Bij een overwinning van PSV zet de ploeg uit Eindhoven een grote stap richting plek 2, die gelijkstaat aan kwalificatie voor de Champions League, inmiddels is enkel Ajax nog concurrent hierin maar het verschil is zoals gezegd 5 punten. PSV won 20 van de 23 eerdere duels en speelde 3 keer gelijk. In 2000 pakte Fortuna voor het laatst een punt in Eindhoven, eerder dit seizoen in eigen huis wist Fortuna eveneens een punt te pakken tegen PSV, met 10 man zelfs. Fortuna coach Velazquez hecht weinig waarde aan dergelijke statistieken maar geeft wel aan dat het verschil tussen de top 4 en de rest van Nederland groot is dus hij verwacht dan ook een lastige wedstrijd.

Fortuna Sittard
De belangrijke wedstrijd afgelopen weekend tegen Vitesse werd, zoals bekend, met 2-0 gewonnen waardoor Fortuna alleen theoretisch nog richting play offs kan gaan. Uiteindelijk kwam handhaving geen moment te vroeg want inmiddels is de ziekenboeg van Fortuna een stuk voller gelopen. Waar Thomas Buitink afgelopen zondag zijn kruisband afscheurde viel ook Ximo Navarro uit in dit duel, hij keert niet meer terug dit seizoen wegens een knieblessure. Wie we ook niet meer terugzien is Oguzhan Özyakup die al niet fit was en ook de resterende wedstrijden is uitgeschakeld wegens een achillespeesblessure. Tel daarbij op dat Burak Yilmaz ook nog altijd geblesseerd is en hoogstwaarschijnlijk niet meer zal terugkeren bij de selectie en de ziekenboeg is aardig gevuld. Kristijan Bistrovic viel ook in de wedstrijd tegen Vitesse uit en heeft afgelopen week aangepast getraind, over zijn inzetbaarheid neemt coach Velazquez een beslissing na de laatste training op zaterdag.
Ondanks dat handhaving alleen mathematisch nog in de problemen kan komen en er dus diverse spelers niet meer inzetbaar zijn wil Julio Velazquez zijn team scherp houden, zijn doel is zoveel mogelijk punten te pakken in de resterende 3 duels en daardoor ook zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Bistrovic (?), Noslin, Córdoba, Embaló en Gladon

Het duel in Eindhoven staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Martin van den Kerkhof. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd te volgen op ESPN.

Geef een reactie