Preview Excelsior Rotterdam- Fortuna Sittard

Zondag 21 mei om 14.30 uur is het tijd voor de een na laatste speelronde van dit Eredivisieseizoen. Waar Fortuna reeds veilig is, is tegenstander Excelsior nog volop verwikkeld in de strijd om de play offs voor degradatie te ontlopen. Bij winst kan de thuisploeg zich veilig spelen of steekt Fortuna (en Emmen) hier een stokje voor en blijft het spannend tot de laatste speelronde?

Excelsior
Excelsior staat momenteel op de 15e plek op de ranglijst met 29 punten, slechts 1 punt meer dan FC Emmen die zich op plek 16 bevinden. Bij winst van Excelsior en verlies van Emmen (tegen Feyenoord) kan Excelsior zich handhaven. In de Eredivisie verloor Excelsior thuis nog nooit van Fortuna, er werd 4x gewonnen en 2x gelijk gespeeld. Ook dit seizoen is Excelsior in eigen huis sterker dan uit dus zij gaan met veel vertrouwen het laatste thuisduel van dit Eredivisieseizoen tegenmoet. Middenvelder Julian Baas ziet in Fortuna een stugge tegenstander en denkt nog balend terug aan de nederlaag eerder dit seizoen in Sittard. Hij geeft echter aan dat Excelsior de laatste tijd volwassener en rustiger speelt en dat zij erop gebrand zijn resultaat te halen in eigen huis, wanneer stadsgenoot Feyenoord dan nog een handje helpt is Excelsior voor de 24e jaargang verzekerd van nog een seizoen Eredivisie.

Fortuna
Waar Fortuna zich al veilig speelde tegen Vitesse 2 weken geleden werd vorige week ook mathematisch veilig gespeeld door de nederlaag van Emmen en het gelijkspel van de tegenstander van het aankomende duel, Excelsior. Geen moment te vroeg want aan de reeks al geblesseerde spelers is Kristijan Bistrovic definitief toegevoegd, hij ondergaat binnenkort een operatie in Kroatië. Daarnaast liep Dimitrios Siovas afgelopen weekend tegen een schorsing aan waardoor ook hij ontbreekt. Julio Velazquez geeft aan dat er inderdaad veel spelers ontbreken echter dat dit vorig weekend ook al het geval was en dat Fortuna toch goed heeft gespeeld bij PSV. Hij geeft aan dat het een vreemd duel kan worden in Rotterdam omdat de druk bij Excelsior ligt, iets wat voor Fortuna prettig kan zijn. Excelsior hoeft echter niet te verwachten dat Fortuna op minder dan 100% zal spelen omdat er nog altijd een hogere plek op de ranglijst behaald kan worden, op basis van de stand is de ploeg het aan zichzelf verplicht er alles aan te doen om zo hoog mogelijk te eindigen aldus Velazquez.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Radic, Guth, Cox, Erdogan, Duarte, Noslin, Córdoba, Embaló en Gladon

Het duel in Rotterdam staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof die vanuit Zeist wordt ondersteund door Ingmar Oostrom. Fortuna krijgt de steun van een vol uitvak. Gezien de laatste 2 speelrondes tegelijkertijd plaatsvinden is er enkel een schakelprogramma voor de thuisblijvers.

Geef een reactie